Cârţu îl va amenda pe Stanca

Declaraţiile portarului Răzvan Stanca nu au rămas fără ecou, ieri atât antrenorul Sorin Cârţu cât şi preşedintele Marin Condescu răspunzând acestora. Părerile sunt împărţite în acest caz, iar dacă antrenorul vrea să îi aplice o amendă pentru declaraţiile pe care le-a făcut presei, preşedintele este mai înţelegător şi îi ceartă pe aceia care i-au făcut reproşuri portarului. Cârţu a ţinut să precizeze că el nu i-a reproşat nimic lui Stanca după meciul cu Internaţional şi nu înţelege de unde vine comportamentul portarului său. 

Sorin Cârţu, a precizat ieri că nu i-a făcut nici un reproş lui Stanca după meciul din etapa trecută şi pentru că a făcut declaraţii presei referitoare la o posibilă scoatere a sa din primul unsprezece. „M-au surprins declaraţiile lui în presă pentru că în vestiar, la analiza jocului, nu au fost reproşuri sau discuţii legate de presataţia sa Nici nu ştiu dacă i-am pronunţat numele vizavi de ce s-a întâmplat la ultimul joc. E altă problemă ce simte el şi ce face. Între mine şi el nu a fost nici un fel de discuţie şi de aceea m-a surprins atitudinea lui” a precizat ieri antrenorul referindu-se la nemulţumirile lui Stanca. Tehnicianul a precizat că pentru declaraţiile făcute portarul pandurilor va fi amendat: „O să suporte nişte consecinţe pecuniare pentru ce a declarat. Era vorba să discutăm mai întâi între noi dacă e ceva de declarat şi apoi în ziare. Ori atâta timp cât între mine şi el nu a fost nici o discuţie sau n-au fost discuţii între conducerea tehnică şi el, nu văd de ce a vorbit prin ziare. Problema e că trebuie să păstrăm nişte limite. Eu sunt şeful conducerii tehnice şi el a nominalizat acolo pe cineva din staff-ul tehnic dar trebuia să fi vorbit cu mine. Trebuie să păstrăm nişte limite şi pe mine m-au surprins declaraţiile lui în ziar. Nu am pierdut meciul din cauza lui Stanca. Şi Martinovic a greşit, dar asta e. Toţi sunt vinovaţi când pierdem.”
 Jucătorul a discutat între timp şi cu preşedintele Marin Condescu care a catalogat situaţia acestuia ca fiind delicată: „Cu Stanca e o problemă mai delicată, au fost câteva voci din afara echipei care i-au reproşat jocul mai slab pe care şi el recunoaşte că l-a avut. Dar să nu uităm lucrurile bune pe care le-a făcut Stanca şi meciurile câştigate de echipă cu Stanca.” Preşedintele crede că vinovaţi în acest caz sunt cei care i-au reproşat portarului faptul că a fost inclus în primul unsprezece la meciul cu Internaţional, referindu-se aici la persoane din interiorul clubului: „Pandurii este o echipă care îşi regăseşte forţele în interior. Cei care sunt de afară, cei apropiaţi de club, pentru că restul au voie să vorbească orice, ar trebui să se abţină până după a doua sau a treia zi după meci. Fiecare, mai ales când vedem că echipa pierde, avem nişte porniri care nu sunt întodeauna obiective, ci mai ales subiective. Şi încercăm să găsim vinovaţi.”
Portarul Răzvan Stanca a declarat că e tentat chiar să plece de la Pandurii din cauza situaţiei tensionate care a apărut după meciul cu Internaţional şi pentru că este mereu înjurat de spectatorii din tribună. 

Speră la un egal la Piatra Neamţ 

Preşedintele Pandurilor speră ca echipa să obţină un rezultat de egalitate în deplasarea de la Piatra Neamţ. Marin Condescu crede că Pandurii pot obţine chiar şi victoria şi se bazează pe arbitrajul bun al lui Teo Crăciunescu: „Sper să luăm cel puţin un punct de la Ceahlăul, dar eu cred că vom veni de acolo cu o victorie. Avem arbitru pe Crăciunescu aşa că nu o să fie nici un fel de problemă. Eu am încredere în arbitrajul românesc şi în cele patru meciuri pe care le-am avut până acum nu avem absolut nimic de reproşat arbitrilor.”
De altă părere este însă antrenorul gorjenilor care, deşi speră şi el la un punct adus de la Ceahlăul, nu are la fel de mare încredere în arbitrii, mai ales după disputele în care a fost implicat clubul Pandurii în ultimele săptămâni: „Eu sper să facem măcar un egal dar rămâne să vedem, e un meci netelevizat şi contează şi cine ne arbitrează, pentru că în România e foarte important totdeauna cine arbitrează. Avem dovezi în acest sens destul de multe, se arbitrează cu unităţi de măsură diferite. Eu am fost prejudiciat şi scos dintr-o competiţie dintr-o fază identică cu cea care mi s-a întâmplat mie când Martinovic a pus mâna pe minge. Dar alţii au primit penalti şi eu nu am primit. Eu zic că trebuie să ne temem şi de arbitraj şi de multe altele pentru că de vreo lună de zile trebuie să ne temem de multe. Nu suntem nu ştiu ce echipă să punem o amprentă pe nu ştiu ce desfăşurare a evenimentelor. Suntem o echipă care nu putem depăşi anumite limite.”




Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: