Cârţu s-a despărţit amiabil de Pandurii

Antrenorul echipei Pandurii, Sorin Cârţu, a ales să plece de la echipă, reziliind ieri contractul cu echipa din Târgu Jiu. Cârţu a luat prin surprindere pe toată lumea, motivul plecării sale constituindu-l faptul că nu s-a controlat la ultimul meci şi a arătat semne pe care le regretă, la adresa arbitrului de centru Augustus Constantin. Ieri tehnicianul a mers la preşedintele Condescu împreună cu staff-ul său şi au demisionat cu toţii. Antrenorul şi secunzii săi au fost fair-play şi au ales rezilierea contractului renunţând la banii care îi mai aveau de încasat de la Pandurii pentru următorii ani de contract.

Gestul lui Sorin Cârţu a luat prin surprindere şi jucătorii care nu se aşteptau ieri să nu mai facă antrenamentul cu acelaşi antrenor. Cârţu nu a dorit să plece însă înainte de a discuta pentru ultima dată cu jucătorii cărora le-a expus situaţia exact cum a prezentat-o la conferinţa de presă organizată de preşedintele clubului pentru a anunţa această despărţire.

Cârţu şi-a făcut „mea-culpa”

Toată lumea dorea ieri să afle care e motivul demisiei antrenorului, acesta luând prin surprindere pe toată lume. Cârţu a mers să ceară rezilierea contractului tocmai datorită comportamentului său de la ultimul meci. „După ceea ce s-a întâmplat la ultima partidă cu Unirea Urziceni am considerat că virulenţa şi vehemenţa cu care am protestat la prestaţia arbitrului nu îmi face o imagine foarte bună şi realist fiind şi făcând o analiză cât se poate de pertinentă, am considerat că am greşit. Manifestarea respectivă nu îşi avea locul şi am considerat că e cel mai bine să plec pentru a nu avea aşa o imagine greşită în faţa propriilor mei jucători”, a spus Cârţu. Marţi dimineaţa, după o noapte în care s-a gândit mult la ceea ce va face şi a trecut în revistă tot ceea ce s-a întâmplat, Cârţu s-a prezentat la conducerea clubului şi i-a propus rezilierea contractului. „Am spus că dacă doreşte putem să mergem mai departe în continuare dar eu ştiu că am comis o greşeală şi restul rămâne să stabilim cum ne despărţim. Am ajuns de comun acord să reziliem contractul. E şi un gest al meu de a recunoaşte un anumit grad de vinovăţie în ceea ce am făcut dar în urma unei analize am tras concluzia că trebuie să plec” a mai adăugat antrenorul.

Condescu, mulţumit de colaborare şi de rezultate

Preşedintele Marin Condescu i-a mulţumit antrenorului pentru activitatea depusă la Pandurii Târgu Jiu făcând şi o analiză a rezultatelor acestuia cu echipa. „Nu uităm că anul trecut, în perioada aceasta, Sorin a venit la echipă într-o situaţie foarte grea, aveam după nouă etape doar cinci puncte şi am reuşit să facem la finalul campionatului 43 şi cu cele 15 care sunt acum, putem să spunem că 53 de puncte au fost câştigate de către antrenorul Sorin Cârţu şi echipa care o conduce”. Pentru munca depusă la echipă, fostul tehnician a primit laude Condescu dându-l un exemplu şi pentru decizia pe care a luat-o acum, într-un moment în care a recunoscut că nu se aştepta: „În afară de speranţele pe care le-a dat copiilor de la copii şi juniori a reuşit să închege aici o echipă pentru că suntem acum pe un onorabil loc nouă. Sper ca gestul şi analiza pe care le-a făcut să fie un prim exemplu pentru fotbalul românesc şi sperăm ca şi cei care greşesc să aibă demnitatea să facă astfel de gesturi care sunt rare în toată viaţa politică, socială, economică şi sportivă de la noi. Este un gest care va declanşa poate în fotbalul românesc şi o anumită curăţenie la toate nivelurile. Este clar că dincolo de acest gest şi de atitudinea pe care a avut-o la ultimul meci, a deranjat de foarte multe ori într-un fel sau altul, oameni care se considerau legaţi într-o frăţie.”

Rezilierea contractelor cu toţi cei patru antrenori s-a făcut pe cale amiabilă, Sorin Cârţu dar şi secunzii Mircea Irimescu, Silviu Lung şi preparatorul fizic Fane Cioacă preferând acest lucru.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: