Cârţu s-ar mulţumi cu un egal la meciul cu Oţelul

Pandurii se află de ieri la Galaţi, unde aseară au efectuat un ultim antrenament înaintea meciului cu Oţelul programat astăzi de la ora 14:00. Echipa gazdă le-a oferit celor de la Pandurii terenul II de antrenament, acolo unde efectuează de obicei pregătirea antrenorul Dorinel Munteanu. Întreg lotul s-a pregătit normal şi nu au mai apărut ale probleme. Înaintea acestui joc Sorin Cârţu şi-a amintit că Oţelul a avut un început slab de campionat, dar a revenit după ce a învins Pandurii la Târgu Jiu.

Sorin Cârţu consideră că Oţelul a avut evoluţii bune după meciul din tur cu Pandurii.„Oţelul o echipă în ascensiune începând de la meciul tur cu Pandurii. Ei au avut o ascensiune constantă de la 7 puncte în acel moment au acum 31, un progres şi un salt mare. Dacă cineva la pauză în tur la 2-1 pentru noi cu Oţelul ar fi spus că în retur când ne vom întâlni Oţelul va avea 31 puncte iar noi 24 aş fi spus că sunt aberaţii. Dar uite că este o situaţie care nu  ne convine deloc şi ne gândim să o schimbăm în bine”, a spus Cârţu înaintea partidei de azi.

Tehnicianul Pandurilor se gândeşte la un rezultat pozitiv la Galaţi şi ia în calcul şi un egal. „Ne gândim la un rezultat pozitiv care să ne ţină într-o stare de tonus bun pentru competiţie. În funcţie de ce va fi în teren poţi sau nu să fii mulţumit de remiză”, a explicat Cârţu care ar fi fost mulţumit de o remiză înaintea meciului cu Steaua dar nu şi după meci: „Dacă mă întrebaţi înaintea meciului cu Steaua dacă aş fi fost mulţumit poate spuneam că da, dar acum nu mai sunt. Vedem ce va fi pe parcursul jocului. Pentru partida asta e normal să uităm de ceea ce-a fost cu Steaua. Datele problemei sunt altele, schimbate faţă de săptămâna trecută. După acel joc am simţit o frustrare pentru că am fi meritat o victorie la modul cum s-a jucat meciul. Ar fi fost două puncte care ne-au ajutat şi contau mult. Aşa este la fotbal, viaţa merge înainte, dar şi dacă am fi bătut ne bucuram o zi două după care ne gândeam la jocul următor”.

Cârţu aşteaptă o tresărire de orgoliu

Cârţu le cere jucătorilor să facă un efort chiar dacă sărbătorile din acest an nu sunt prea fericite pentru Pandurii şi să aducă un rezulta bun de la Galaţi. „Anul trecut am avut Paştele mult mai liniştit. Acum e un Paşte mai greu pentru noi, poate când ne ducem să ne spovedim şi să luăm lumină ne mai şi luminăm să nu mai facem greşeli”, a spus Cârţu care se aşteaptă ca la Galaţi jucătorii săi să aibă o tresărire de orgoliu care să schimbe în bine jocul echipei: „M-aş bucura dacă ar exista o tresărire de orgoliu din partea echipei cu această ocazie a sărbătorilor şi să vedem un joc bun la Galaţi. Partida din tur a adus un rezultat injust faţă de joc. Dar în fotbal se întâmplă multe. Oţelul o echipă bine pusă la punct. Au prins încredere în ei, jucători tineri, practică un fotbal agresiv în sensul bun al cuvântului. De obicei când ai o echipă tânără acesta este drumul”.

Şi jocul de la Galaţi este considerat de Cârţu ca fiind unul sub presiune pentru echipa sa: „Toate meciurile la noi sunt sub presiune. Mai sunt 10 partide, vedem câte puncte ne trebuie, 12-14-15-18 puncte. Nu se ştie niciodată cu câte te vei salva. Lucrurile se pot schimba la ce desfăşurări au meciurile”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: