Căruntu lasă liber postul de şef la PP-DD. Candidează la funcţia de rector

Constantin Căruntu, șeful PP-DD Gorj, se gândește la o candidatură pentru ocuparea funcție de rector al Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Spune că are șanse  la această funcție pentru că este susținut de mulți colegi și pentru că a făcut ceva pentru universitate. Alegerile la UCB se vor relua după ce președintele Senatului, Adrian Gorun, a renunțat la voturile obținute la alegerile din 13 februarie. Un alt candidat ar fi Moise Bojincă, decanul Facultății de Științe Juridice și Litere.

Șeful PP-DD Gorj vrea să candideze la şefia UCB. ”E posibil să candidez pentru că m-au rugat foarte multe persoane. Am fost sunat de foarte mulți din tabăra de la putere și de la opoziție și trebuie să-mi evaluez şi eu şansele. Nu m-am decis încă în totalitate să candidez pentru această funcție. Se pot depune candidaturi de la 1 martie”, spune Constantin Căruntu. În cazul în care ar candida şi ar reuși să obțină voturile necesare pentru ocuparea funcției de rector, Constantin Căruntu ar trebui să renunțe la funcția de președinte al PP-DD Gorj pe care o deţine la ora actuală. ”Dacă într-adevăr voi candida și voi câștiga așa se va întâmpla. E posibil să îmi depun candidatura pentru că am fost sunat de foarte mulți colegi, iar acum îmi evaluez șansele”, mai menționează Căruntu.

Acesta a auzit că un eventual contracandidat al său ar fi decanul Facultății de Științe Juridice și Litere, Moise Bojincă, despre care spune că este omul de casă al fostului rector, Adrian Gorun. ”Am auzit că ar dori şi domnul Moise Bojincă să candideze, dar eu personal spun că am șansele mele pentru că sunt printre puținii care au demonstrat că au făcut ceva la UCB. E posibil pentru că domnul Gorun este imprevizibil. Este omul dânsului, pe care vrea să-l manipuleze. Domnul Bojincă e omul de casă al domnului Gorun”, mai menționează Căruntu. Şeful PP-DD are încredere în șansele sale. ”Colegii îmi spun că am şanse. În câteva zile voi avea răspunsul final”, mai menționează acesta. Constantin Căruntu este în prezent directorul Școlii Doctorale din cadrul UCB. La începutul acestei luni, şeful PP-DD declara că este dezamăgit de politică și că i-a trecut prin minte faptul să părăsească partidul.

Chiriţescu îl susţine pe Căruntu

Profesorul Dorel Chiriţescu a declarat că nu a luat încă o decizie în privinţa unei noi candidaturi, dar i-a urat succes lui Căruntu. ”În ceea ce mă privește, mă bucur că l-am învins pe Gorun prin victoria lui, că vom avea un rector legal. În ceea ce privește candidaturile anunțate îi doresc domnului Bojincă să își reînființeze mai întâi facultatea și după aia să se gândească la universitate și îi doresc succes domnului Constantin Căruntu și mă mai gândesc dacă în perioada următoare îmi depun și eu candidatura”, a declarat profesorul Dorel Chiriţescu. Mai mult, Chiriţescu a subliniat că a avut dreptate în ceea ce privește ilegalitatea candidaturii lui Adrian Gorun și imposibilitatea confirmării lui de către Minister.

BOJINCĂ, INDECIS

Cât despre Moise Bojincă, decanul de la Științe Juridice, nu a spus nici da, nici ba în legătură cu vreo eventuală candidatură la această funcție.  ”Lumea zvonește. Nu știu nimic la momentul acesta, nu pot spune nimic referitor la acest lucru”, spune decanul Moise Bojincă.

CALENDAR

Depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector la Registratura UCB va avea loc în perioada 1-5 martie 2012, acestea urmând a fi validate în intervalul 6-7 martie. Eventualele contestaţii se vor depune în zilele de 7 şi 8 martie, după care, pe 9 martie, Senatul UCB se va întruni pentru aprobarea candidaturilor la funcţia de rector. Campania electorală se va desfăşura între 10-17 martie, iar scrutinul va avea loc pe 19 martie.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: