Căruţele hoţilor din Băleşti, confiscate de primărie

Autorităţile locale din Băleşti au pus gând rău celor care vor să facă pagube în culturile cetăţenilor. Consilierii locali au avizat o hotărâre prin care cei care vor fi prinşi cu autovehiculele sau căruţele la furat de fâneţe, cereale sau legume, vor fi amendaţi, dar şi lăsaţi fără mijlocul de transport cu care merg la furat. Până acum trei căruţe au fost confiscate, iar pentru a le recupera proprietari trebuie să plătească o amendă usturătoare, de 1000 de lei, dar şi o taxa de gloabă, care este de 100 de lei pe zi.

Comuna Băleşti este cunoscută ca fiind o zonă cu potenţial major în ceea ce priveşte produsele agricole. Mulţi dintre cetăţeni deţin culturi mari de legume, dar şi de cereale şi fâneţe. Tocmai de aceea de nu de puţine ori aceste culturi sunt ţinta hoţilor. Urmare a numărului mare de astfel de infracţiuni, autorităţile locale au adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a aprobat sancţionarea celor care sunt prinşi la furat în culturile cetăţenilor, iar ca măsură complementară să le fie confiscat mijlocul de transport cu care au mers la furat. "Am dat o hotărâre de Consiliu Local prin care, ca şi măsură complementară, avem confiscarea căruţelor dacă îi prindem la furat, sau maşina, depinde cu ce vin la furat. De regulă pe lunca Băleşti se înregistrează multe furturi. Acolo sunt suprafeţe mari cultivate cu varză, porumb, grâu, lucernă. Amenda este de 1000 de lei şi confiscarea atelajului. Ca să le recupereze trebuie să plătească amenda şi taxa de gloabă. Luându-i calul şi ţinându-l în parcul nostru sunt nişte cheltuieli. Percepem 100 de lei pe zi, pentru că îi dăm mâncare, apă, îl aducem în parcul amenajat", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

hot_balesti_2

Hotărârea a fost adoptată de circa un an, spun autorităţile locale din Băleşti. Trei căruţe au fost confiscate până în prezent. Pentru a le recupera, proprietarii trebuie să plătească amenda, dar şi să achite o taxă pe gloabă, care este destul de mare. "Hotărârea am iniţiat-o acum un an, iar până acum am confiscat trei căruţe. Unul a furat varză, unul lucernă şi celalalt nişte porumb. Au fost prinşi de noi cu poliţiştii locali. Acum mai avem două căruţe în parc. Unul şi-a luat şi căruţa şi calul după ce a plătit amenda şi taxa, iar ceilalţi doi au luat doar caii, au considerat probabil că atelajele lor nu făceau 1000 de lei. Unul dintre ei ne-a şi dat în judecată, adică a contestat amenda. Dacă nu le revendică, noi le vom scoate la vânzare", a mai spus viceprimarul din Băleşti.

caruta

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: