Sute de şoferi întorşi din drumul lor prin Defileul Jiului

Drumul care uneşte Valea Jiului cu zona de sud a ţării este închis de ieri dimineaţă de la ora 9.00 şi aşa va fi de acum încolo până la ora 18, în fiecare zi lucrătoare, sâmbăta programul restricţiilor fiind valabil până la ora 16.00. Mulţi dintre şoferii prinşi în trafic de blocajul respectiv au aflat deja când erau pe drum de închiderea circulaţiei şi, ca urmare, au trebuit să facă un ocol de sute de kilometri pentru a ajunge unde aveau treabă.

Închiderea circulaţiei e valabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru turiştii străini, poliţistul prezent ieri la faţa locului fiind nevoit să vorbească în engleză în special cu motocicliştii veniţi de prin Europa pentru a ne vizita meleagurile. Un grup de austrieci a ascultat cu interes vorbele poliţistului după care străinii au mulţumit, au întors motocicletele şi şi-au făcut un alt traseu, fără nici un al comentariu.

Comentariile au venit din partea şoferilor români care se grăbeau, deşi mulţi erau încă în vacanţă, mănăstirea Prislop fiind în continuare destinaţia pentru aceştia. „La Prislop vrem să ajungem. Suntem din Suceava, am fost la Tismana şi eram în vacanţă. Nu ştiam că se închide circulaţia. Aşa e pe la noi. O s-o luăm pe Transalpina, probabil, ca să ne continuăm traseul. Am fi vrut să ajungem mai repede în partea cealaltă, dar dacă nu se poate, nu se poate, asta este”, a spus, resemnat, un tânăr şofer.

Rute ocolitoare

Cei care s-au grăbit, dar nu atât de mult încât să meargă până pe Transalpina pentru a trece Carpaţii, au avut la dispoziție rute ocolitoare prin Drobeta Turnu Severin – Caransebeș și, respectiv, Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Nu toată lumea a preferat variantele respective, deși graba era mare, sutele de kilometri făcuți în plus fiind prea mulţi. „De la Teleorman suntem și aveam treabă spre Arad. Nu știam că se închide şi nici nu ştiu ce să fac. Dacă ocolim e mult, dar probabil o să mergem pe Severin ca să ajungem”,  spus un şofer de microbuz întors din drum.

Circulaţia nu e închisă și pentru șoferii de microbuze și autobuze care fac în mod regulat curse de călători. Acestora li s-a permis să tranziteze zona fără probleme, constructorii promițând că vor lucra mai cu spor de acum încolo dacă nu mai au pauza de o oră de la prânz, care era valabilă în anii trecuți, când traficul era, de asemenea, întrerupt pentru modernizarea Defileului. „S-a renunțat la pauza respectivă pentru că, de fapt, pauza de o oră însemna trei ore. Nu se respecta nicio regulă de circulație și nici semnele agenților, iar șoferii erau extrem de indisciplinați. Așa s-a ajuns la măsura de acum de a întrerupe circulația fără pauză la prânz”, a explicat Ion Tudor, șef al Secției Drumurilor Naționale Gorj, măsurile restrictive fiind valabile până la sfârșitul lui octombrie.

defileu_restrictii

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: