”Lotul Bucurescu” în așteptarea verdictului

Câteva zile de emoții mai are de trecut primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, până când va afla dacă este achitat sau găsit vinovat pentru acuzațiile ce îi sunt aduse în dosarul în care a și fost reținut 24 de ore și în care a și fost arestat la domiciliu pentru o perioadă de timp. Instanța a stabilit că săptămâna viitoare va da un verdict în dosarul în care, alături de edil, mai este judecat omul de afaceri Mihai Rămescu, soția acestuia, Maria, dar și o funcționară din subordinea lui Bucurescu, Alexandra Loghin, responsabilă cu urbanismul din comună. Cu toții sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție, care au legătură cu strămutarea unor proprietăți ale soților Rămescu pentru care aceștia ar fi fost despăgubiți cu 680.000 de lei de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia.

Edilul și subordonata sa sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual, în timp ce soții Rămescu au fost judecați pentru instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual. Dosarul a fost deschis în baza unei plângeri depuse de conducerea Complexului Energetic Oltenia, care include în structurile sale și fosta SNL Oltenia, precum și prin autosesizarea polițiștilor din cadrul IPJ Gorj, din rechizitoriu reieșind că în dosar a fost audiat ca martor inclusiv șeful IPJ Gorj, comisarul șef Viorel Salvador Caragea, pe lângă care inculpații Bucurescu și Rămescu au încercat să intervină pentru a stopa cercetările, acesta fiind unul dintre martorii audiați pe parcursul procesului. Șeful IPJ Gorj nu a dat însă curs solicitărilor acestora, iar, ulterior, cei doi au apelat inclusiv la cartelele telefonice ale unor cunoscuți pentru a putea vorbi între ei fără să fie interceptați, la dosar existând însă stenograme cu discuții înregistrate între cei doi și purtate de pe telefoane care nu le aparțin.

Verdictul instanței ar urma să fie cunoscut săptămâna viitoare, până acum Sorin Bucurescu reușind să iasă învingător din problemele pe care le-a avut prin Justiție. După ani de procese el a câștigat bătălia cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuza că nu poate justifica peste 100.000 de euro, în instanță edilul demonstrând că lucrurile nu stau deloc așa.

IMG_4562

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: