CAS Gorj cere să se păstreze numărul de paturi din spitale

Spitalele din Gorj ar putea să păstreze acelaşi număr de paturi pe care îl au în prezent şi anul viitor. Conducerea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate a solicitat reprezentantului Guvernului în teritoriu să intervină pentru a nu fi dispusă, la începutul anului viitor, o nouă reducere a numărului de paturi în spitalele care funcţionează pe raza judeţului. O măsură de acest gen ar însemna un buget mult mai mic alocat pentru sănătatea gorjenilor. În momentul de faţă, pentru un pacient internat, un spital primeşte în jur de 15 milioane de lei vechi.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Gorj au cerut prefectului Claudiu Teodorescu să facă demersuri pentru a nu se reduce, anul viitor, numărul de paturi din spitalele de pe raza judeţului. O nouă reducere a numărului de paturi ar însemna un buget mult mai mic decât cel actual. “Anual, în Gorj, s-a redus numărul de paturi din spitale şi ca atare bugetul alocat a scăzut în permanenţă. De exemplu, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu au fost 1005 paturi, iar acum s-a ajuns la 850 de paturi. Nimeni nu a scos paturile respective din spital, pe ele sunt internaţi în continuare bolnavi, însă nu se primeşte finanţare. Singura soluţie pentru a ne fi alocaţi mai mulţi bani este aceea de a păstra numărul de paturi. Au fost judeţe în care s-a menţinut mai mulţi ani acelaşi număr de paturi”, a declarat Daniel Şurlea, director în cadrul CAS Gorj. Acesta a mai precizat că pentru fiecare pacient internat, în limita numărului de paturi, o unitate spitalicească primeşte în jur de 15 milioane de lei vechi. “Pentru un pacient internat, spitalul primeşte în jur de 15 milioane de lei vechi. Din aceşti bani trebuie asigurată cazarea, masa şi tratamentul. Pentru ca bolnavii să nu ducă lipsă de medicamente trebuie că managerii de spital să gestioneze cât mai bine banii pe care îi au la dispoziţie. Niciodată CAS-ul nu va da bani suficienţi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor”, a menţionat Şurlea.

PROMISIUNE

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, a promis reprezentanţilor CAS Gorj că va face tot ce îi stă în putere pentru a fi păstrat numărul de paturi din spitale. “Costurile serviciilor medicale au crescut, iar preţurile pe care le acordă CAS-ul au rămas aceleaşi. Nu vreau ca salariile personalului medical să fie condiţionate de costurile medicamentelor bolnavilor şi invers. Voi încerca să fac tot posibilul să se păstreze numărul de paturi şi să nu fim afectaţi la alocarea bugetului pentru anul viitor”, a declarat Claudiu Teodorescu.   

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: