Casă bătrânească, transformată într-o pensiune cochetă

Comuna gorjeană Runcu se poate mândri nu doar cu locuri frumoase și unice care atrag mii de turiști în orice sezon, ci și cu unități de cazare inedite. O familie din localitate a transformat o casă bătrânească, de peste 80 de ani, într-o pensiune cochetă care atrage vizitatori chiar și de peste hotare.

În satul Dobrița, din comuna Runcu, regăsim o pensiune inedită care a căpătat rapid popularitate în rândul turiștilor care caută o zonă liniștită și frumoasă unde să-și petreacă vacanța.

Familia Sîrbu a reușit să transforme casa bunicilor într-o pensiune devenită rapid atractivă în rândul turiștilor. A fost deschisă de câteva luni după mai bine de patru ani de muncă.

“Avem cinci camere de cazare. Tematica este tem anotimpurilor. Sunt patru camere decorate cu tema anotimpurilor și una este cu temă tradițională. Se cauză astfel de locații în pandemie. Mai nou, au început să caute povestea. Nu mai caută doar lux și condiții de cinci stele, ci să retrăiască oarecum copilăria și noi asta vrem să oferim. Totul are o poveste aici. Sunt multe lucruri de-ale bunicilor, pe care le-am recuperat și le-am refolosit în casă. Sunt unele găsite și prin sat, dar în mare parte, este muzeul familiei noastre. Fiecare colț al casei, pentru noi reprezintă o năzbâtie, o amintire și de aici a pornit proiectul, de a reinventa copilăria noastră și de a o povesti și altora”, ne-a spus proprietarul pensiunii, Bogdan Sîrbu.

De Paște, pensiunea va fi plină. A fost închiriată integral de un grup din capitală. „Noi ne-am pregătit. Este un moment foarte important pentru că este primul an în care organizăm Paștele la noi acasă. Este casa copilăriei noastre. Emoțiile sunt de partea noastră anul acesta, nu de partea turiștilor și sperăm să iasă totul perfect. Vom avea un grup din București. Sunt două familii cu șase copii”, a mai spus Bogdan Sîrbu.

Galerie foto




Vizualizări: 11,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: