„Casa Bunicilor” din Bălești, lovită de coronavirus

Un nou cămin de bătrâni din județul Gorj are probleme din cauza coronavirusului. După focarul de Covid-19 de la Novaci, a mai fost depistat unul la Bălești, la căminul pentru persoane vârstnice din satul Cornești – „Casa Bunicilor”.

Aici, 11 persoane au fost confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus.

Ca urmare a acestui număr mare de cazuri, comuna Bălești are o rată de infectare de 1,6 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis că aceste cazuri nu reprezintă risc epidemiologic pentru desfășurarea activităților de comercializare și consum al produselor alimentare și al băuturilor alcoolice și nealcoolice. Drept urmare, nu s-a impus suspendarea activității cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din Bălești.

Angajații centrelor pentru bătrâni, copii și pentru persoane cu dizabilități vor fi testați săptămânal pentru Covid, potrivit hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

Decizia a fost luată pentru protejarea persoanelor internate în aceste centre, întrucât personalul acestora lucrează în ture.

Vizualizări: 2,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: