Casă ce nu poate fi demolată pe traseul centurii Târgu Jiului

Situație încurcată pe șantierul centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. O casă care a fost deja evaluată, iar proprietarii au fost de acord cu suma oferită drept despăgubire, nu poate fi demolată din cauza birocrației mult prea stufoase. Cei de la Drumurile Naționale susțin că nici nu pot acorda despăgubirile în lipsa acestor documente ce ar trebui să le parvină de la Primăria Târgu Jiu.

Chiar dacă nu au fost reluate lucrările pe varianta de ocolire, cei de la Secția de Drumuri Naționale continuă demolările. Casele care se află pe traseul centurii vor fi dărâmate pentru a fi pregătit șantierul. La Romanești, este însă o locuință ce nu poate fi pusă la pământ din cauza unor documente care lipsesc. “Mai avem încă o casă pe care nu putem să o plătim, nu putem să le dăm banii oamenilor. Este vorba de kilometrul zero, la Romanești. Nu știu ce se întâmplă. Nu înțeleg de ce nu se finalizează odată documentele pentru această casă. Colegii care se ocupă mi-au spus că toate documentele au fost depuse la primărie”, a explicat Ion Tudor, șeful SDN Târgu Jiu, la Tele3.

Tudor a transmis că familia respectivă a fost de acord cu suma propusă de stat ca despăgubire, însă nu poate primi banii în acest moment. „Din păcate, pe undeva pe la Serviciul Agricol, nu știu cum sunt organizați, aceste documente nu au ajuns, nu au fost finalizate ca să putem să facem acolo o dezmembrare, să putem să plătim banii acestor oameni, ca să-i putem demola. Nu îi vom demola până când nu vom plăti banii. Evaluarea este făcută corect. Oamenii sunt mulțumiți, dar nu pot să primească banii”, a mai adăugat șeful SDN Târgu Jiu.

Mai multe case aflate pe traseul centurii au fost demolate până acum și se promite de câteva luni reluarea lucrărilor de realizare a acestei șosele. Ion Tudor a dat asigurări că licitația pentru restul de lucrări la varianta de ocolire este în desfășurare. Se așteaptă ofertele constructorilor, după care va fi desemnată firma câștigătoare și vor fi reluate și lucrările. 

Vizualizări: 4,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: