Romanescu vrea să mute serviciile Prefecturii la Drăgoieni

Primarul Marcel Romanescu a găsit o soluție pentru a scăpa centrul orașului de aglomerație. Să mute serviciile Instituției Prefectului, legate de Permise și Înmatriculări, în Drăgoieni. Acolo și-ar putea desfășura activitatea într-un spațiu pus la dispoziție de Universitatea „Constantin Brâncuși”. Înțelegerea nu a durat decât câteva zile pentru că s-ar fi răzgândit prefectul Ciprian Florescu.

Autoritățile nu reușesc să găsească soluții viabile pentru ca zona centrală a orașului să nu mai fie sufocată de mașini. O variantă era ca serviciile Prefecturii să fie mutate la ieșirea din Târgu Jiu, dar a picat. „Acum doi ani de zile, ne-am pus la masă, rectorul UCB, prefectul și primarul. După acea întâlnire, am găsit cea mai bună soluție. O parte din Instituția Prefectului, cele două servicii, va veni în zona Drăgoieni. Găsisem și clădirea. Universitatea era de acord să predea la acea clădire. Primăria Târgu Jiu pune la dispoziție, împreună cu Inspectoratul Școlar, un cămin Universității „Constantin Brâncuși” în zona Debarcader, iar primăria mai scapă puțin de traficul ăsta din zona centrală. Știți cât a durat înțelegerea noastră? O săptămână!”, a anunțat primarul Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Romanescu a dat de înțeles că prefectului Ciprian Florescu nu i-a convenit această idee. „Universitatea, în continuare, este de acord cu această soluție, primăria susține un astfel de proiect. Când am lucrat eu în Prefectură, erau 5-600 de persoane care trebuiau să ajungă în zona centrală, la cele două servicii pe care le are Prefectura. Știți ce înseamnă astăzi Târgu Jiul fără 600 de mașini pe o perioadă de opt ore?”, a încheiat primarul.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: