Sorina Pintea, aşteptată în Gorj. „Am trimis raportul”

Ministrul Sănătăţii ar putea ajunge joia viitoare în judeţul Gorj. A anunţat că raportul corpului de control, întocmit după verificările de acum patru luni de la Spitalul Judeţean, este finalizat şi a fost trimis în Gorj. „Cred că vin săptămâna viitoare. Am trimis raportul domnului deputat Weber”, a declarat Sorina Pintea, pentru Radio Infinit.

Întrebată dacă au fost depistate nereguli la cel mai mare spital din Gorj, Pintea a răspuns: „Da, şi mi-am spus părerea acolo (n.r. – în raport). Săptămâna viitoare, probabil joi voi ajunge”, a mai precizat Pintea, adăugând că de această dată nu va fi un control inopinat, „pentru că nu vreau să facă cineva infarct”.

Preşedintele PSD Gorj, Mihai Weber, ştie că raportul de control de la spital este gata, dar spune că nu a discutat cu ministrul Sănătăţii despre acest subiect. Cei doi au fost prezenţi joi la Drobeta Turnu Severin, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mehedinţi. „Raportul este finalizat şi trimis, din câte am înţeles. Să ştiţi că aplicat pe subiectul respectiv nu am discutat. (…) Este posibil să se ia unele măsuri. O să trag anumite concluzii în momentul în care voi avea raportul de control în faţă. Dacă se impun anumite măsuri, să fiţi convinşi că aceste măsuri se vor lua, pentru că nu ne interesează decât siguranţa pacientului”, a spus Weber, la Radio Infinit.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul Pintea despre ultimele alocări de bani pentru spitalele din Gorj. „Au fost aprobate, în ultimele zile, nişte sume suplimentare de bani pentru aparatură medicală, 60 de miliarde de lei (n.r. lei vechi) pentru spitalul din Gorj şi 24 de miliarde pentru spitalul din Bumbeşti-Jiu”, a mai spus liderul PSD Gorj.

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: