„Casa de Cultură a Sindicatelor valorează 150 de miliarde, nu 9 miliarde“

Procedura de inventariere a bunurilor Casei de Cultură a Sindicatelor este la un pas de finalizare. Până în momentul de faţă au fost inventariate obiectele de mobilier în proporţie de 97%, în ciuda faptului că foarte multe procese ce au ca obiect patrimoniul instituţiei se află pe rol. Ba mai mult, datoriile fundaţiei cu acelaşi nume cresc de la lună la lună, sumelor restante adăugându-se penalizări în mod permanent. Lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu a spus că valoarea Casei de Cultură trece de o sută de miliarde, ci nu nouă.

Casa de Cultură a Sindicatelor se află în continuare în procedură de insolvenţă din cauza neplăţii dărilor către stat. Dacă la sfârşitul anului trecut datoriile fundaţiei cu acelaşi nume se ridicau la suma de 9 miliarde de lei vechi, în perioadă imediat următoare creanţele vor creşte cu cel puţin două miliarde de lei din cauza penalizărilor. “Creanţele Casei de Cultură a Sindicatelor erau de 9 miliarde de lei vechi, dintre care trei miliarde erau datorii către Direcţia de Finanţele, iar restul reprezentau datorii către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. Acestor datorii li se vor adăuga penalităţi ce cred că vor depăşi două miliarde de lei vechi. Nu ştim însă dacă această Casă de Cultură a fost declarată la valoarea ei reală. După părerea mea valorează peste 150 de miliarde de lei vechi ci nicidecum 9 miliarde. De asemenea, se va efectua şi o expertiză contabilă”, a declarat lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu.

Procedura de insolvenţă, neîmpiedicată de procese

Casa de Cultură a Sindicatelor este implicată într-o serie de procese între fundaţie şi sindicate care îi dispută patrimoniul . Cu toate acestea procedura de insolvenţă nu va fi întreruptă decât în momentul în care vor exista hotărâri judecătoreşti. “Procedura de insolvenţă continuă până în momentul în care se vor recupera toate creanţele, inclusiv de la chiriaşi. În cazul în care vor exista sentinţe judecătoreşti nefavorabile nouă le vom respecta cu siguranţă. Până în momentul de faţă au fost inventariate bunurile în proporţie de 97%. Este vorba despre canapele, fotolii, mese şi alte obiecte de mobilier”, a mai precizat Emanoil Ciobanu. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: