Casa de Pensii a anunțat cine va ieși mai devreme la pensie

Senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede ca noi categorii de salariați să poată ieși mai devreme la pensie, pentru a putea corecta o inechitate existentă în Legea Pensiilor. Printre aceștia se numără dansatorii profesioniști și soliști de balet.

În curând, dansatorii și soliștii de balet vor putea ieși la pensie înainte de a împlini 50 de ani, la fel ca balerinii și acrobații, dacă îndeplinesc condiția stagiului de cotizare minim. Inițiatorii acestui proiect de lege consideră că măsura e absolut necesară „având în vedere statisticile care relevă faptul că, după vârsta de 40 de ani, condiţia fizică, inclusiv musculatura dansatorilor şi soliştilor balet, este deteriorată, fără a mai putea face faţă prezentării spectacolelor la un nivel artistic de înaltă calitate sau de mai lungă durată şi faptul că în rândul salariaţilor dansatori din instituţiile de profil se constată că, după vârsta de 45 de ani, aceştia se află cel puţin opt luni din an în concedii medicale sau pe tratamente de recuperare a problemelor la ligamente şi fracturilor”.

Proiectul de lege este considerat adoptat tacit de Senatul de la București, după ce a fost depășit termenul de dezbatere și adoptare, chestiune care a fost constatată formal în ședința plenară de luni, 17 octombrie 2022, a senatorilor români, a informat impact.ro.

Documentul va merge către deputați, la votul decisiv. Pentru a se putea aplica, acest proiect de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat prin decret prezidențial și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: