”Varza de Bălești” va avea propriul festival

Se fac ultimele pregătiri pentru organizarea primei ediții a ”Festivalului verzei” la Bălești. Evenimentul va fi organizat miercuri, 26 octombrie chiar de Sfântul Dumitru, în satul Ceauru, în apropierea stadionului.


Pentru că localitatea Bălești este cunoscută pentru producția de varză, autoritățile locale de aici au gândit acest festival încă de acum un an și jumătate, numai că, din cauza pandemiei, evenimentul nu a mai fost organizat. Pe viitor, autoritățile își doresc să facă o tradiție din ”Festivalul Verzei”, având și susținerea producătorilor.

”Evenimentul va fi organizat în premieră miercuri, 26 octombrie cu începere de la ora 8.30 lângă stadionul din satul Ceauru. Facem acest lucru pentru socializare dar și pentru promovarea acestei legume specifice comunei Bălești. Este un produs autohton și suntem cunoscuți în județ și în țară cu ”varza de Bălești”. Producția de anul acesta nu este una extraordinară ca în anii trecuți, dar nu este nici rea. Putem spune că avem o cultură frumoasă.”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Autoritățile locale au invitat toți producătorii din comuna Bălești să participe la acest festival, fiecare cu standuri de produse. La nivelul localității sunt înregistrați peste 250 de producători agricoli, dintre care aproximativ 50 de cultivatori de varză.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: