Casa de Sănătate reduce şapte posturi

Reducerea numărului de posturi din sistemul bugetar a afectat şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Nu mai puţin de şapte posturi au fost desfiinţate în urma listelor făcute în cadrul instituţiei. Reduceri majore de personal se anunţă şi în rândul spitalelor gorjene după cum susţine liderul de sindicat, Valentin Popa.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit în urmă cu câteva zile o scrisoare de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate prin care li se impunea organigrama cadru, dar şi numărul total de persoane care trebuie să rămână în instituţie. Astfel, CJAS Gorj a renunţat la nu mai puţin de şapte posturi. „Liste s-au făcut şi la Gorj, s-a redus un număr de şapte posturi din care şase erau vacante prin pensionare, iar o persoană va fi disponibilizată. Este vorba de un referent”, a declarat Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj.

Ca urmare a acestor reduceri, de la 62 de angajaţi, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj va funcţiona în continuare cu 55 de salariaţi.

„Pe 19 noiembrie am primit o scrisoare de la Casa Naţională prin care ne-au trimis organigrama cadru şi numărul total de persoane care rămân”, a adăugat Gheorghe Cocină. Cele şase posturi vacante erau tot posturi de referenţi, dar şi de consilieri. „Cele şase au rămas vacante în urma pensionării persoanelor care le ocupau. Astea sunt măsurile, la nivel de ţară, trebuie să plece aproape 400 de angajaţi ai caselor de sănătate”, a declarat Gheorghe Cocină.

Disponibilizări şi în spitale

Reduceri de personal urmează să fie făcute şi în spitalele din Gorj însă numai în rândul angajaţilor Tesa. Aceştia nu au făcut însă liste neştiindu-se exact numărul de posturi ce vor fi desfiinţate. Valentin Popa, liderul Sanitas, a precizat totuşi că în prezent există deja un deficit atât în rândul personalul Tesa cât şi în rândul personalului medical. „Ar fi dezastruos pentru sistemul sanitar românesc. Deficit de personal oricum există şi aceste reduceri nu ar face decât să aducă pe posturi medici nespecialişti”, a declarat Valentin Popa.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: