„Casa pandurilor din Carpaţi” află azi rezultatul votului popular

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost inclus în cursa pentru titlul de Stadionul Anului, realizată de site-ul StadiumDB.com, o bază de date a tuturor stadioanelor din lume. Miercuri, 18 martie, este aşteptat rezultatul votului popular, acolo unde a concurat şi „Casa pandurilor din Carpaţi”, cum a fost numit stadionul  din Târgu Jiu de către specialiştii acestei baze de date ce include peste 3000 de stadioane.

Distincţia acordată anual stadioanelor construite sau inaugurate în anul anterior este la cea de-a zecea ediție. „Stadium of the Year” are două secţiuni, Municipalul fiind inclus la votul popular „Public Award”, premiul care este dat de utilizatorii de internet din întreaga lume. Votul online s-a încheiat luni şi rezultatul va fi anunţat miercuri, când este aşteptat şi votul juriului, acolo unde au fost incluse cele mai complexe construcţii din domeniu.

Stadionul din Târgu Jiu a beneficiat de o prezentare pe site-ul stadiumDB.com şi atunci când a demarat construcţia sa, în 2015: „Design nou pentru noua casă a pandurilor din Carpaţi! Cu un înveliş exterior simplu și elegant, din fibră de sticlă, aceasta este principala sa  caracteristică estetică. Noul stadion din România, amplasat la Târgu Jiu, va fi printre cele mai interesante stadioane multifuncţionale de dimensiunea aceasta”, astfel a fost prezentat noul stadion al pandurilor.

„A fost o perioadă zbuciumată, dar și una foarte încurajatoare. Am văzut oameni care, în plină criză de COVID-19, au votat pentru Stadionul Anului. De aceea, suntem fericiți să spunem că, în ciuda pandemiei, am înregistrat 30.632 de voturi valide. Acest număr este puțin redus față de numărul de anul trecut, când lista candidatelor a fost mult mai lungă și nu a existat nici o amenințare globală asupra noastră”, au anunţat organizatorii care se  aşteptau să treacă de 40000 de voturi:  „Am dori, în special, să mulțumim votanţilor din țări și orașe, literalmente, în centrul pandemiei care au găsit timpul și atenția pentru a lua parte la vot. Înainte ca acest COVID-19 să devină o criză globală, speram să trecem de 40000 de voturi, dar varianta pesimistă după debutul  crizei a fost până la jumătate din numărul respectiv”.

Cei de la  stadiumDB.com au mai precizat că, de la deschiderea acestei baze de date, nu au avut o listă de stadioane atât de scurtă, acesta fiind un alt motiv al numărului mic de voturi.

 În urmă cu un an votul popular a desemnat stadionul anului "Volgograd Arena" din Russia,  alte patru stadioane, tot din Rusia, fiind pe următoarele locuri, Samara, Novgorod, Rostov şi Mordovia.

Galerie foto



Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: