Casa Sânzina, închisă temporar

Primăria Târgu Jiu a decis închiderea temporară a casei Sânziana pentru a reduce cheltuielile. Astfel femeile agresate, din Târgu Jiu, dar şi din  judeţul Gorj care vor cere sprijinul autorităţilor locale, nu vor mai fi cazate aici, ci vor fi transferate la Casa Iris din Târgu Jiu. Până acum, o singură femeie a fost transferată de la Casa Sânziana la Casa Iris.

Destinată nevoiaşilor care nu au un acoperiş deasupra capului, Casa Iris va deveni adăpost şi pentru femeile şi copiii agresaţi. În această perioadă, aici sunt cazate 19 persoane, dintre care şase bărbaţi, cinci femei, şi opt copii.

Cheltuielile pe luna octombrie la Casa Iris se ridică la aproape 10.000 de lei. Cei care vor fi adăpostiţi aici vor avea parte de tot ceea ce au nevoie, asta însemnând hrană, cazare şi îngrijire. „Noi încercăm să le oferim celor care vin la noi toate condiţiile astfel încât şederea să le fie cât mai uşoară. În general majoritatea dintre ei pleacă dimineaţa şi se întorc seara în centru, însă avem cazuri de mămici care au copii mici şi nu pot sta plecate toată ziua cu copii după ele”, declară Georgiana Enculescu, administrator Casa Iris.

Pentru persoanele din Târgu Jiu care vin în centru perioada pe care pot fi cazaţi este de 30 de zile, însă dacă este nevoie pot rămâne chiar 3 luni.  Pentru cei din alte localităţi însă, perioada de cazare este de cinci zile, cu prelungire în caz de nevoie până la maxim 15 zile.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: