Căsătorii de Sf. Valentin la Poarta Sărutului

Primăria Târgu Jiu oficiază şi anul acesta căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin. Serviciul de Stare Civilă aşteaptă solicitări din partea celor interesaţi să se căsătorească la opera brâncuşiană din Parcul Central. Cuplurile care doresc să se căsătorească de “Ziua Îndrăgostiţilor” vor trebui să se grăbească, asta pentru că solicitările mai pot fi depuse numai până pe 5 februarie. 

Căsătoria la Poarta Sărutului este mai costisitoare decât cea oficiată la primărie. Autorităţile locale din Târgu Jiu percep o taxă de 400 de lei cuplurilor care vor să-şi unească destinele la Poarta Sărutului. „Şi în acest an aşteptăm acele persoane interesate care doresc să-şi unească destinele să se prezinte pentru a depune documentele. Ca şi perioadă de înscriere pentru căsătoriile din ziua de Sfântul Valentin este perioada 2-5 februarie, iar pentru căsătoriile care se vor oficia în data de 24 februarie, de Dragobete, perioada de depunere va fi între 11 şi 13 februarie. (...) La solicitarea cuplurilor se face şi la Poarta Sărutului, taxa este în valoare de 400 lei. Pentru căsătoriile de la primărie, pentru Sfântul Valentin, taxa este de 100 de lei până la ora 14, iar după această oră este de 200 de lei. În acestea se adaugă 60 de lei reprezentând contravaloarea taxei foto-video”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice de Evidenţa Persoanelor Târgu Jiu.

 Cuplurile care vor să-şi unească destinele de Sf. Valentin sau de Dragobete vor trebui să prezinte următoarele documente: actele de identitate ale viitorilor soţi, în original şi copie xerox; certificatele de naştere, în original şi copie; certificatele medicale privind starea sănătăţii. Persoanele care au mai fost căsătorite trebuie să prezinte şi dovada desfacerii căsătoriei anterioare, fie printr-o sentinţă de divorţ, certificatul de divorţ pe cale administrativă, fie certificatul de deces al celuilalt soţ/soţie dacă este vorba de o persoană văduvă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: