Casele de vacanţă, folosite pentru cazarea turiştilor „la negru”

Numărul turiştilor care vizitează Gorjul este mult mai mare decât arată statisticile. Autorităţile judeţului au cerut să se verifice casele de vacanţă pe motivul că proprietarii acestora desfăşoară activitate de cazare.

Pensiunile şi hotelurile din Gorj sunt ocolite de turiştii care ne vizitează judeţul. Autorităţile spun că, în paralel, multe case de vacanţă sunt folosite pentru cazare, în afara cadrului legal.

Prefectul a solicitat instituţiilor abilitate ca, în perioada sezonului estival, să intensifice controalele la casele de vacanţă din zonele turistice ale judeţului. „La Rânca foarte multe case sunt trecute case de vacanţă, deşi dumnealor desfăşoară şi altă activitate. Am discutat şi cu instituţiile abilitate să verifice şi s-au demarat  deja controale în acest sens. Într-adevăr, acum s-a demonstrat că sunt mai mulţi turişti decât sunt pe statistică. Dar în statistici sunt cei care plătesc şi sunt înregistraţi”, a declarat Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Primarii din zonele turistice ale judeţului spun că verificările nu vor avea rezultate fabuloase, întrucât particularii maschează activitatea turistică spunând că persoanele cazate sunt rude venite în vizită. „La Tismana avem 8 pensiuni şi moteluri, însă foarte mulţi turişti se cazează în casele oamenilor. Acolo cazarea este mai ieftină, iar proprietarii le pun pe masă produse din gospodăria proprie. Acolo nu există un control strict în ceea ce priveşte valorificarea produselor autohtone, nefiind posibile atâtea sancţiuni. Se face această mascare a activităţii turistice, proprietarii caselor spunând că cei cazaţi la ei sunt rude sau prieteni. Acest lucru nu se poate verifica, însă poate fi schimbată legislaţia. Ar trebui uşurat traseul dintre producători şi administratorii de pensiuni, pentru a se îmbunătăţi activitatea turistică”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: