Căşuţe din lemn pentru vânzătorii din Săcelu

La Săcelu, negoţul se face în mijlocul străzii. Comercianţii îşi expun produsele pe jos, împiedicând astfel buna circulaţie în zonă. Autorităţile locale vor să achiziţioneze căsuţe din lemn pentru a le pune la dispoziţia vânzătorilor ambulanţi. Astfel, speră rezolve situaţia, dar şi să atragă bani la bugetul local.

O parte din comercianţii din centrul localităţii Săcelu îşi vând produsele pe jos, în corturi amenajate în stradă. Primarul din localitate, Florin Jurebie, a venit cu ideea de a achiziţiona căsuţe de lemn pentru a le pune la dispoziţia acestora. A făcut şi un proiect în acest sens, care a fost supus ieri spre aprobare în şedinţa de consiliu local. Autorităţile locale sunt dispuse să plătească chiar şi 4000 de lei pentru o singură căsuţă şi speră ca într-un an să  amortizeze investiţia. „ O parte din comercianţii ambulanţi înşiră marfa pe stradă, în corturi. Nu s-a putut încasa de la ei niciun ban şi ţin circulaţia încurcată. Supunem spre aprobare cumpărarea a 10 căsuţe de lemn pentru ca activitatea de comerţ să se desfăşoare în condiţii normale. Le vom închiria şi în cel mult un an ne recuperăm banii investiţi”, a declarat  Florin Jurebie, primarul din Săcelu.  

Autorităţile locale au stabilit şi taxa pe care lunar o vor plăti comercianţii care vor beneficia de căsuţele din lemn. Aceasta a fost stabilită la suma de 500 de lei.

Un alt proiect al primăriei din Săcelu este înfiinţarea unei pieţe agroalimentare în localitate. „Vrem să o amplasăm în centru, trebuie să găsim spaţiu. Am făcut un studiu de prefezabilitate. Vor fi între 15 şi 20 de tarabe pentru comercianţii de produse agricole, fermieri, dar şi pentru cei care vin din exterior cu brânză, lapte, roşii şi alte produse”, a mai spus Florin Jurebie, primarul din Săcelu.    

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: