Cât au câștigat minerii în acest an

Pandemia de coronavirus a făcut găuri și în bugetul Complexului Energetic Oltenia. Odată ce a scăzut cererea de energie, au scăzut și vânzările companiei și, implicit, veniturile. Deși producătorul de energie traversează o perioadă dificilă, unii sindicaliști se mulțumesc măcar că minerii și energeticienii au câștigat la salariu în acest an. Primele au crescut, la fel și tichetele de masă ori voucherele de vacanță.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că angajații companiei vor mai primi în plus, de luna viitoare, câteva zeci de lei. Chiar dacă sunt foarte puțini bani, acesta a amintit că, în ciuda situației grele pe care o traversează compania, angajații au și obținut o serie de beneficii în urmă cu câteva luni.

“Mulțumit nu ai cum să fii. Aproape nimeni nu va fi. Sumele sunt foarte mici și așteptările sunt foarte mari, colosale. Totuși, în primăvară, în aprilie a mai apărut acel adaos de 500 de lei pentru fiecare angajat al CEO. Au fost modificate și celelalte facilități. Tichetele au crescut cu aproximativ 100 de lei lunar, tichetele de masă, voucherele de vacanță au crescut, la fel și primele ocazionale au crescut cu 200 de lei. Nu putem spune că nu au fost măriri în acest an. Și cota de cărbune a crescut cu 400 și ceva de lei”, a explicat Gabriel Căldărușe, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 3,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: