Cât de mic este șomajul pentru un absolvent de liceu

Absolvenții de liceu care nu vor să meargă mai departe la studii pot beneficia de o indemnizație de șomaj. Suma este de 250 de lei pe lună și poate fi obținută dacă elevii se înregistrează la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj ca fiind în căutarea unui job.

Șeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, spune că absolvenții se pot înscrie la sediul instituției în termen de 60 de zile de la absolvire.

”Indiferent de forma de învățământ pe care o absolvă, pentru a putea să beneficieze de indemnizația de șomaj, trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la absolvire. Suma este de 250 de lei, fiind acordată timp de 6 luni”, a spus Romeo Chiriac.

În cazul în care absolvenții își găsesc un loc de muncă în cele 60 de zile, aceștia vor primi și o primă în valoare de 1.500 de lei. ”Dacă, în perioada celor 60 de zile în care se înregistrează în baza noastră de date, își găsesc un loc de muncă, pot beneficia de o primă de inserție în valoare de 1.500 de lei. Aceasta se acordă în 2 tranșe. Prima este oferită imediat după angajare, iar cea de-a doua la un an de la angajare”, a mai spus Chiriac.

Vizualizări: 3,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: