Zeci de mii de lei amendă pentru Ambulanța Gorj

Zeci de mii de lei amendă a primit Serviciul de Ambulanță Gorj. În urma unui control efectuat de angajații Direcției de Sănătate Publică s-a constatat faptul că nu au fost respectate termenele și recomandările trasate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

”S-a efectuat un recontrol la Serviciul de Ambulanță Gorj, având drept scop verificarea termenelor impuse în urma inspecției desfășurate în perioada 25-28 mai 2021, de către inspectorii DSP Gorj, dar și cu cei de la Ministerul Sănătății. În urma acestui recontrol a fost aplicată o amendă în valoare de 25.000 de lei pentru nerespectarea în totalitate a recomandărilor și termenelor impuse”, a spus Daiana Militaru, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Printre neregulile constatate, inspectorii au descoperit că igiena nu era respectată, dar nici instruirea personalului. ”Printre neregulile constatate putem enumera faptul că nu s-au îndeplinit procedurile de lucru privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea. De asemenea, nu s-a realizat în totalitate sub semnătură și pe bază de proces verbal instruirea personalului. Au fost realizate parțial anumite activități”, a mai spus Militaru. 

În urma controlului făcut de Ministerul Sănătății a fost schimbată conducerea SAJ Gorj, iar noua conducere are drept sarcină să remedieze problemele.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: