Rrecrutare rezerviști voluntari

Ministerul Apărării Naționale organizează, prin biroul informare-recrutare al Centrului militar județean Gorj, începând cu data de 12 iulie, o nouă campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României pentru cele 775 de locuri disponibile de maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

Odată cu republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari în Monitorul Oficial al României nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

- creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

- creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

- eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

- eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

- crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

La prezentarea la Centrul militar județean Gorj cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Informații suplimentare se pot obține la sediu biroului informare-recrutare din Centrul militar județean Gorj situat în municipiul Târgu-Jiu, bulevardul Republicii, numărul 13 sau la numerele de telefon 0253.215.563 sau  0372.769.269. 

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe pagina de facebook www.facebook/CMJGorj sau pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale,  www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Vizualizări: 5,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: