Lucrări reluate la un pod început în 2008

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bolboși au promisiuni că până la toamnă podul din satul Bălăcești va fi gata. Vorbim de o investiție începută din anul 2008, dar care a fost sistată la scurt timp. Firma care a câștigat atunci licitația a turnat doar cei doi piloni ai podului și a sistat totul din cauza unor probleme constatate la plata unor lucrări neefectuate.

În anul 2008, localnicii din satul Bălăcești s-au bucurat când au văzut că au început lucrările la realizarea unui pod de trecere spre terenurile agricole. Fericirea nu a durat mult, pentru că, după turnarea celor doi piloni de susținere, lucrarea a fost sistată.

Investiția s-a dovedit a fi una cu probleme pentru că în urma unor verificări în teren s-a constatat că au fost plătite lucrări care nu au fost niciodată realizate.

”Este un pod la care s-a început construcția de la zero. Lucrările au început în anul 2008, finanțate prin PNDL, dar s-au sistat lucrările pentru că au fost probleme cu plățile, dar și cu proiectul. În 2008 s-au turnat doar doi piloni și atât. După 13 ani se continuă lucrarea”, a declarat primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

După mai bine de 10 de când investiția a fost abandonată, autoritățile locale anunță că se vor relua lucrările la pod. ”Primăria a dat ordinul de începere pentru continuarea lucrărilor încă din luna august a anului trecut, numai că în acea perioadă firma care a câștigat licitația pentru continuarea lucrărilor a avut o altă investiție care trebuia finalizată, iar apoi a venit vremea nefavorabilă și nu s-a mai putut lucra. Acum am luat legătura cu constructorul care ne-a asigurat că până în această toamnă podul va fi gata. Valoarea de continuare a lucrărilor este de 400.000 de lei”, a mai spus primarul din Bolboși.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: