Cât de mult contează marca la alegerea anvelopelor? Află de aici criteriile de cumpărare ale cauciucurilor

Schimbarea anvelopelor, fie ele de vară sau de iarnă, este destul de importantă, de aceea mulți șoferi români petrec destul de mult timp în căutarea cauciucurilor "perfecte". În timp ce unii aleg renumele mărcii pentru a se simți în siguranță, alții au ca reper prețul acestora.

Indiferent din care categorie de șoferi faci parte, probabil că și pentru tine marca anvelopelor este un criteriu pe care te bazezi la alegerea acestora, însă este acesta un reper atât de important? Răspunsul este că da, aceasta contează destul de mult, iar mai jos poți afla și de ce.

Importanța mărcii în alegerea cauciucurilor de mașină
 

• Marii producători sunt uneori în spatele altor mărci mai puțin cunoscute


Un lucru mai puțin știut este că de multe ori producătorii mari se află în spatele unor mărci mai puțin cunoscute, acest lucru fiind foarte bun pentru tine dacă ai timpul necesar să cauți așa cum trebuie.

Un exemplu bun este setul de anvelope Barum care te va ajuta să beneficiezi de o calitate ridicată a cauciucurilor fără a face sacrificii atunci când vine vorba despre costuri.

• O marcă bună înseamnă de multe ori o calitate superioară

Ca toți posesorii de autoturisme, cu siguranță ai auzit de câteva mărci destul de cunoscute la nivel mondial, acesta fiind un motiv suficient de bun pentru a face din unele preferatele tale atunci când vine vorba despre echiparea mașinii.

Adevărul este că toate mărcile au în portofolii mai multe tipuri de cauciucuri, atât de iarnă cât și de vară, astfel încât să se încadreze în bugetul tuturor tipurilor de persoane, însă nici producătorii mai mici sau mai puțin cunoscuți nu ar trebui săriți înainte de a le verifica ofertele, mai ales la sfârșit de sezon, atunci când apar și reducerile.

•  Mărcile premium sunt recomandate și de producătorii auto
Atunci când cumperi o mașină nouă vei vedea că aceasta vine echipată cu anvelope de la producători destul de cunoscuți, acesta fiind un semn de încredere. La schimbarea cauciucurilor, poți avea în vedere folosirea aceleiași mărci, mai ales dacă ai fost mulțumit de cele anterioare.

Și în acest caz achiziția lor la momentul oportun este cea mai bună variantă, mai ales când vine vorba despre cele de iarnă pentru a evita amenzile, dar și pericolele înghețului. Mai mult de atât, în aceasta situație, marca aleasă poate face diferența între un drum sigur până la destinație și unul care îți poate face probleme și din cauza căruia poți rămâne blocat ore întregi.

Mărcile premium de anvelope sunt de preferat atât pe timp de iarnă, cât și de vară, aceasta fiind o garanție a siguranței și a duratei de viață mai îndelungate a acestora, respectând condițiile de rulare a producătorilor.

Chiar dacă uneori sunt mai costisitoare, diferența de preț merită efortul, însă poți avea un set de cauciucuri bune dacă le cumperi în afara sezonului. În acest fel calitatea va fi corelată cu un preț bun.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: