Cât mai costă un meci jucat pe Stadionul Municipal

Stadionul Municipal găzduiește meciuri de fotbal conta unor taxe stabilite de Consiliul Local, pe perioada de pandemie taxa de închiriere fiind redusă la 50 % pentru că nu aveau acces spectatori. În acest sezon responsabilii stadionului au revenit la taxa stabilită inițial așa cum se prevedea în hotărârea consilierilor, de 10 000 de lei pe eveniment sportiv, o taxă mică față de cele impuse de alte stadioane din țară.

Consiliul Local Târgu Jiu a stabilit încă de la inaugurarea stadionului că pentru un meci jucat pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu orice echipă care evoluează în primele trei eșaloane trebuie să plătească o taxă de închiriere de 10 000 de lei pe eveniment sportiv, taxă care crește dacă se folosește și nocturna stadionului, parcarea subterană, casa de bilete sau alte facilități ale stadionului.

Pe perioada de pandemie, după ce inițial campionatele din sezonul 2019 – 2020 s-au întrerupt în martie 2020 și nu s-au mai încheiat, tarifele s-au modificat în sensul că, meciurile erau fără spectatori iar echipele au plătit doar jumătate din sumă. O altă hotărâre de Consiliu Local a specificat ulterior ca tarifele de închiriere să fie reduse cu 50% pe perioada de pandemie, competițiile revenind abia în toamna lui 2020, dar tot fără spectatori în tribune. În ultima Hotărâre de Consiliu Local pe tema reducerii tarifelor de închiriere, cea din 2022, se specifică faptul că aceste tarife reduse se vor practica numai până la finalul sezonului 2021 – 2022. „Se aprobă diminuarea cu 50% a taxei de închiriere a Stadionului Municipal, teren 1, stabilită prin Anexa 2 a HCL nr. 164 / 27.04. 2020, până la terminarea ediției de campionat 2021 – 2022”, se arată în documentul emis de Primăria Târgu Jiu.

Astfel că, din sezonul care a început în vara anului trecut s-a revenit la tariful normal de 10 000 de lei pentru un meci disputat pe stadion, tarif care oricum este cu mult sub tarifele practicate în țară pe stadioane moderne cum este cel de la Târgu Jiu.

De regulă tarifele de închiriere depășesc 20 000 de euro, un exemplu recent fiind cel al stadionului Steaua care s-a închiriat cu peste 26 000 de euro pe meci pentru două meciuri ale naționalei. Cei de la Craiova practică un tarif de 37 100 lei pentru meciuri și dublu pentru spectacole pe stadion.

La Cluj tarifele sunt mult mai mari, cei de la Pandurii plătind 20 000 de euro pe meci jucat în cupele europene pe Cluj Arena încă de acum 10 ani, în 2013, când echipa evolua acolo în grupele Europa League. Acum un eveniment pe Cluj Arena costă 25000 de euro iar un antrenament 3 900 de euro.

De gratuitate pe terenul de la Târgu Jiu au parte doar echipele naționale, dacă vor să vină să joace, precum și juniorii de la CSM Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: