Rețeta simplă de piftie din picioare de porc

Mulți români au pe masa de Crăciun și tradiționala piftie din picioare de porc. Rețeta era nelipsită din meniul românilor încă din anii comunismului și se numea piftie din „adidași de porc”.

Picioarele și urechile de porc sunt cele care încheagă piftia de sărbători.

La piftie se pun celebrii ”adidași” de porc, cum se numeau în comunism picioarele de porc, dar și urechi de porc pentru că au mult colagen, care ajută la închegarea piftiei.

Se pun în oala cu apă, la fiert, cam un kilogram de picioare de porc și 2-3 urechi de porc. Aveți grijă, trebuie să lăsați pe foc cam 3-4 ore, atât este timpul ideal de fierbere, pentru a ieși tot colagenul din carne.

Adăugăm spre sfârșit și o bucată de carne, de pulpă de porc, fără grăsime, însă doar cu o oră înainte de a se încheia procesul de fierbere, pentru că pulpa se face foarte repede, în comparație cu urechile și cu picioarele de porc.

În oală mai adăugăm, la fiert, 2-3 morcovi și țelină, pentru gust, sare, foi de dafin și câteva boabe de piper.

După ce carnea s-a fiert, puteți să treceți la modul de preparare, care nu este deloc complicat.

După ce totul s-a fiert, se ia carnea de pe foc și se strecoară. Zeama se pune în diverse castronașe, în care mai apoi se adaugă carnea tăiată mărunt și curățată de oase.

Ingredientul care îi dă savoare piftiei este usturoiul, dar, atenție, nu se pune tot mujdeiul ci doar zeama. Puteți folosi un tifon, pentru a strecura mujdeiul. Altfel, se înverzește piftia, aspect care este spaima gospodinelor.

Galerie foto


Vizualizări: 4,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: