Câte calorii au cartofii prăjiți în ulei și cum îi pregătești sănătos

Cartofii prăjiți sunt plăcerea vinovată a multora indiferent cum sunt serviţi. Însă orice deliciu vine și cu un preț, iar, în cazul cartofilor acesta se plătește în kilograme nedorite.

Cartofii se prepară simplu și sunt extrem de gustoși, însă nu își găsesc locul în lista alimentelor sănătoase iar rezultatele apar după doar câteva ore, pe cântar. Dacă vă întrebați câte calorii au cartofii prăjiți în ulei, s-ar putea ca răspunsul să nu vă fie tocmai pe plac.

Cantitatea este esențială pentru a afla câte calorii au cartofii prăjiți în ulei. O porţie medie, de exemplu, cântăreşte aproximativ 117 grame şi conţine în jur de 380 de calorii, 171 dintre acestea provenind din grăsimea în care sunt preparaţi. În plus, aceeaşi cantitate de cartofi prăjiţi conţine 48 de grame de carbohidraţi şi 270 de miligrame de sodiu.

Dacă nu vreți să renunțați la cartofi prăjiți, dar vreți să încercați o variantă mai sănătoasă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.

În primul rând, chiar din piață sau din supermarket, trebuie cumpărați cartofi de calitate, obținuți prin metode ecologice. Este preferat să fie prăjiți în ulei de calitate superioară, preferabil de măsline, sarea se poate adăuga, dar nu în exces.

Un alt truc pentru a prepara cartofii prăjiți într-un mod sănătos vine tocmai din Orient. Adăugați câteva prune în uleiul de gătit. Acestea vor absorbi aciditatea alimentelor preparate prin prăjire dar şi toxinele din uleiul de gătit, fără a schimba însă gustul alimentelor preparate.

Dacă vreți să reduceți cantitatea de ulei absorbită de cartofi, fierbeți-i în apă, timp de 10 minute. Când încep să se înmoaie, luați oala de pe foc, scurgeți apa apoi continuați cu prăjitul.

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: