Un medic anunță că renunță la pacienții care nu se vaccinează

Un medic din Călărași anunță pe pagina de socializare că renunță la pacienții care refuză vaccinarea anti-Covid. "Toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-Covid 19 vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie", anunță medicul Cătălin Petrencic.

Acesta a și explicat gestul. "Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și in cele nou apărute sau schimbate în acești ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție. În toți acesti ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și facut", transmite medicul pe pagina de socializare.

Reacțiile internauților au fost destul de dure. Acesta a fost catalogat drept criminal sau hitlerist, alții reproșându-i că este interesat de bani.

Au fost și critici argumentate, care vorbesc despre drepturile pacientului. "Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului", a scris cineva, citând din Conventia de la Oviedo. "O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul", a mai scris internautul, care crede că un astfel de medic nu are de căuta în rețeaua medicală.

Galerie foto


Vizualizări: 3,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: