Câți angajați sunt în Rânca 

Peste o mie de oameni lucrează în zona montană Rânca, dar patronii de unități de cazare și restaurante din zona montană Rânca se plâng de lipsa forței de muncă. Aceștia nu găsesc personal și sunt nevoiți să caute în alte județe și chiar în afară.


Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a spus că patronii au ajuns chiar să își fure angajații de la unii la alții. „Aud că au probleme cu angajații pentru că nu găsesc să angajeze. 

Tinerii trebuie încurajați să muncească. Ei nu înțeleg că în orice profesie poți să avansezi, să faci ceva în viață, dar trebuie să începi să lucrezi de la un anumit nivel. Nu este nicio rușine să înceapă să lucrezi într-o cabană, ca ajutor de bucătar, de ospătar sau de orice, pentru că din asta capeți o experiență de viață, o independență financiară și ești respectat ca om. Toți patronii țin la oamenii buni pe care-i iau. 

Cei din Rânca au ajuns să-și fure oamenii de la unii la alții. Știu oameni care au renunțat să le mai ofere masa turiștilor pentru că nu au oameni suficienți și se ocupă doar de cazare. 

Cred că sunt peste 1.000 de angajați în Rânca. Sunt unități de cazare care au 20-30 de angajați. Mă îndoiesc că sunt mulți angajați din localitățile de sub munte, pentru că acestea au fost localități cu o putere economică mare“, a spus Cornoiu.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: