Se muncește intens la fabrica de ciocolată din Crasna. Cu cât se vinde un kilogram de ciocolată belgiană

Sărbătorile înseamnă profit pentru fabricile care pregătesc dulciuri pe bandă rulantă. Nu face excepție nici fabrica de ciocolată din Gorj. În Crasna, ciocolatierii muncesc la foc continuu. Au comenzi din toată țara și din străinătate. Cele mai comandate sunt jucăriile din ciocolată. 


Moși, oameni de zăpadă, brazi, mașinuțe, păpuși, dinozauri. Toate din ciocolată. Sunt doar câteva dintre comenzile pe care trebuie să le onoreze în timp record fabrica de ciocolată din Crasna. "Lucrăm la foc continuu. Avem foarte multe comenzi. Ne bucurăm că ne caută oameni din toate colțurile tării, dar și din afară. Am trimis ciocolată în București, Craiova, Brașov, Constanța, Târgu Jiu. Cele mai solicitate sunt figurinele de sezon. Toate din ciocolată, pictate manual cu ciocolată. Nu adăugăm nimic în plus. Totul este natural. Cele trei culori care colorează figurinele sunt obținute din ciocolată neagră, albă sau cu lapte", a spus Marie Carels, profesoara venită din Belgia în urma cu 10 ani, stabilita în micul sat din Gorj. 


Unele dintre figurinele făcute pe comandă au și aproape o jumătate de metru. "Am avut comenzi mai speciale. Moși din ciocolată, înalți de o jumătate de metru. E gata cam într-o oră și e nevoie de un kilogram și jumătate de ciocolată", a spus o angajată a fabricii. 


Cerute sunt și dulciurile ceva mai inedite, cum ar fi pralinele cu magiun de prune, bomboanele cu lavandă ori chilli sau ghimbir ori țuică. Materia primă este adusă din Belgia și, în Crasna, este combinată cu produse locale. Un kilogram de ciocolată costă 195 de lei.

Galerie foto





Vizualizări: 3,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: