Câți bani a cheltuit spitalul din Târgu Jiu pentru investiții

Un nou computer tomograf va fi adus la spitalul din Târgu Jiu până la sfârșitul acestui an. Este anunțul făcut de managerul interimar al unității medicale, Dumitru Vienescu. Pe lângă investiții, acesta a fost nevoit să dea explicații în Comisia de dialog social și despre neregulile depistate în privința licitațiilor organizate de spital.

Dumitru Vienescu a admis că au mai fost făcute erori, dar toate s-au îndreptat. În plus, după verificările dispuse de Ministerul Sănătății, toate achizițiile pentru spital s-au făcut prin licitații deschise.

Numai în acest fel s-au refăcut stocurile de medicamente și materiale sanitare. „Sunt numit director financiar din luna septembrie 2018. Raportul Ministerului specifică faptul că au fost utilizate, în continuare, acele negocieri fără publicarea anunțului pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare. Atâta timp cât în spital nu a existat un raport cadru sau contract pe bază de licitație publică, având referatele de necesitate de la șefii de secție pentru că nu erau stabilite caracteristici tehnice pentru a publica în SICAP licitația deschisă, a fost nevoie să asigurăm funcționarea spitalului. De aceea s-au utilizat aceste negocieri. Pentru anul 2019, deja în proporție de 80% s-au demarat licitațiile deschise pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi”, a explicat Dumitru Vienescu, managerul interimar al spitalului.

În acest an, a mai adăugat Vienescu, s-au cheltuit peste 11 milioane de lei pentru investițiile din spital. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a făcut publice concluziile controlorilor pe care i-a trimis în spital și l-a sfătuit pe managerul interimar să îndrepte din problemele semnalate: “S-au constatat și în raportul Ministerului Sănătății și de către echipa de control a Instituției Prefectului unele disfuncționalități la Spitalul Județean. Există multe discuții, dar aș spune, de asemenea, că e important să dăm timp noulului manager interimar să încerce până la ocuparea prin concurs a funcției de manager să îndrepte anumite aspecte semnalate, în principal, de raportul Corpului de Control al Ministerului”.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: