CE Oltenia se împarte în bucăți. Prima, aprobată în august!

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta în ședința din luna august propunerea administrației privind divizarea societății, în vederea externalizării Sucursalei Electrocentrale Craiova II.

AGA are pe ordinea d zi a ședinței din 26 august “aprobarea demarării operațiunii de divizare simetrică a Societății Complexul Energetic Oltenia prin transmiterea părții din patrimoniu aferentă Sucursalei Electricentrale Craiova II unei noi societăți care va fi astfel constituit”.

Externalizarea acestei termocentrale este prinsă în planul de restructurare. Centrala de la Craiova are două grupuri și asigură agentul termic în capitala Băniei.

Acționarii mai au pe ordinea de zi aprobarea contractării de servicii de consultanță și asistență juridică, financiară și fiscală "în vederea organizării procesului de selecție a investitorului/investitorilor cu care Societatea va dezvolta parteneriate și va înființa societăți mixte".

Compania va face societăți mixte pentru realizarea celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două grupuri pe gaze, cu care vrea să înlocuiască aceste capacități pe cărbune. CE Oltenia ar urma să aibă în noile societăți 60% din capital.

Planul ar fi ca societatea să contribuie cu terenuri și infrastructură, investitorii privați cu bani și împreună să acceseze fondurile europene existente pentru a asigura tranziția de la energia poluantă la cea verde.

Vizualizări: 5,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: