Lider sindical: Este un asasinat energetic

Mai mulţi foşti angajaţi ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea acesteia, noaptea trecută, şi au aprins candele pentru a marca închiderea definitivă a acesteia.

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275 megawati putere instalata, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României”, a spus liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc.

Circa 700 de salariați au fost concediați de la această termocentrală. “Aceste concedieri au fost făcute şi girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze conservarea instalaţiilor. Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiunei nstalatiile turbinelor, cazanelor. (...) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom singurul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.
La începutul lunii martie a ajuns ultimul tren cu cărbune la Mintia. Peste 100 de energeticieni au fost azi-noapte la protest, ultimul schimb ieșit din Termocentrala Mintia. S-au aprins lumânări și s-au aplaudat energeticienii rămași până în ultima clipă.

Vizualizări: 3,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: