Câţi bani face Direcţia Silvică din vânzarea plantelor medicinale şi a fructelor

Direcţia Silvică Gorj îşi măreşte veniturile în această perioadă prin exportul de fructe către Germania.  Mai mult decât atât, Direcţia Silvică a vândut şi câteva tone de plante medicinale la o firmă producătoare de ceaiuri din România. Profitul este de ordinul zecilor de mii de euro.

Până în acest moment au fost colectate aproximativ 28 de tone de afine negre şi 10 tone de mure. Fructele sunt culese de gorjenii care nu au un loc de muncă şi în felul acesta pot face rost de bani. Pădurarii cumpără fructele de la oameni şi apoi le duc la depozitele Direcţiei Silvice. Acum este în plină desfăşurare procesul de colectare a fructelor. Afinele şi murele sunt păstrate în condiţii speciale şi când se strânge o anumită cantitate vor fi exportate. „Le primim de la pădurari, le sortăm, iar apoi le băgăm la frigidere la temperaturi de minus 18 grade. Când strângem o anumită cantitate de fructe le punem în butoaie, le încărcăm în tiruri şi le trimitem în Germania. Am făcute câteva transporturi anul acesta şi mai avem de făcut”, spune Ştefan Popescu.  

Mii de euro

Preţurile la afine au variat între 6 şi 12 lei, iar la mure preţul este de 1,5 lei. Până în acest moment s-au livrat în Germania aproximativ 20 de tone pe care s-a obţinut peste 50.000 de euro. Direcţia Silvică a vândut în această vară peste 20 de tone de plante medicinale constând flori de tei, flori de soc, urzică, sunătoare şi coada şoricelului pe care au obţinut peste 300 de milioane de lei vechi. Din septembrie se va începe şi colectarea măceşelor.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: