Târgujienii şi-au cărat ajutoarele de la UE cu Poliţia Locală

Beneficiarii de alimente de la Uniunea Europeană au început de ieri să-şi primească ajutoarele. În Târgu-Jiu sunt aproximativ 5.500 de beneficiari. Ieri nu s-au îngrămădit prea multe persoane să-şi ia ajutoarele, iar cei care au venit, pentru că au primit prea multe ajutoare, au chemat taxiul să-i ducă acasă sau a făcut acest lucru Poliţia Locală.

Alimentele de la Uniunea Europeană au ajuns la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu săptămâna trecută, iar de ieri a început distribuirea lor. „De aceste ajutoare beneficiază 5.500 de târgujieni care sunt pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, persoane cu handicap de gradul 1 şi 2, şomerii şi asistaţii sociali. Au primit zahăr, făină de grâu şi porumb, paste făinoase şi biscuiţi”, spune Ion Bucică, director adjunct Direcţia de Asistenţă Socială. 

Nu s-au îngrămădit

Dacă în anii trecuţi, în primele zile beneficiarii erau pe punctul de a se călca în picioare să primească alimente, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi acum. Cei care au venit să ridice alimentele susţin că au mare nevoie de ele. „Am auzit că au venit alimentele şi am venit după ele. Suntem săraci şi nu avem de bani să cumpărăm. Mai facem şi noi o mâncare, pâine, mămăligă, gogoşi. Avem acum ce să mâncăm o perioadă. Ne bucurăm că le-am primit.”, spune  Elena  Baldovin.

Au cărat alimentele cu ce au putut

Pentru că au primit o cantitate destul de mare de alimente şi le-a fost imposibil să le care, târgujienii au chemat taxi-ul. „Am chemat un taxi pentru că sunt bătrână şi nu am cu ce să le car. M-am împrumutat de bani la o vecină şi le duc acasă cu taxi”.

În unele cazuri chiar poliţişti locali i-au ajutat să le transporte. „Am vorbit cu domnul primar şi pe bătrânii care primesc ajutoare îi ducem noi acasă cu autoturismele de la poliţia locală. Sunt oameni bătrâni, dar cu toate că nici noi nu stăm prea bine cu carburantul din puţin îi ducem şi pe ei acasă”, spune Ion Tudor, director Poliţia Locală.

Acestea sunt cazuri fericite, pentru că au fost şi ghinionişti care şi-au cărat ajutoarele cu căruţul. „Am venit să le luăm cu căruţul pentru că sunt multe şi nu avem cu ce. Nu le putem căra. Suntem bătrâni”. Beneficiarii au primit în special alimente de bază. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: