Se deschide târgul auto de la Polovragi. Taxe ZERO!

Două evenimente importante vor avea loc în acest weekend în comuna gorjeană Polovragi. Sâmbătă va fi pus în funcţiune târgul auto, pentru care vânzătorii nu vor plăti în acest an vreo taxă, spune primarul Gheorghe Epure. De asemenea, duminică va avea loc resfinţirea bisericii din satul Racoviţa.

Târgul auto săptămânal de la Polovragi îşi va deschide porţile sâmbătă, 6 octombrie. Maşinile vor fi vândute în centrul comunei, acolo unde anual se organizează vestitul bâlci de la Polovragi. Vânzătorii de maşini şi persoanele interesate din toate zonele Gorjului, dar şi din judeţele învecinate sunt aşteptaţi la piaţa auto de la Polovragi. Târgul va fi deschis în fiecare sâmbătă, chiar şi duminica, dacă vor exista solicitări. Pentru început, târgul va dispune de 150-200 de locuri, dar poate fi extins până la 1.000 de locuri. Târgul se va deschide la ora 08:00 şi se va închide la lăsarea serii.

Chiar dacă a fost stabilită o taxă pentru comercianţi, autorităţile locale spun că în acest an nu vor colecta nicio sumă. „Avem supraveghere video dintr-o parte, dar se va asigura paza pentru cei care vor să-şi lase autoturismele pe teren. Ulterior, se va interveni cu o altă cameră de supraveghere pentru asigurarea pazei şi siguranţei şi, intenţionăm, dacă ne vor permite resursele financiare, să turnăm o alee de beton, cel târziu în primăvară, paralelă cu drumul judeţean. În acest an, nu va fi nicio taxă pentru vânzători, vedem de anul viitor. Vrem să-i facem întâi o promovare. Oricum, taxa stabilită de Consiliul Local este de chiar modică, 5 lei/zi de târg, de autoturism”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Activitatea târgului auto va fi gestionată de angajaţii primăriei şi ai societăţii care administrează reţelele de apă şi canal. Prin punerea în funcţiune a acestei pieţe de maşini, autorităţile locale şi-au propus să crească vizibilitatea zonei, dar şi să atragă bani în plus la bugetul local.

Ziua de duminică va fi una importantă pentru sătenii din Racoviţa. De la ora 9:00 va avea loc slujba de resfinţire a Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. Lăcaşul de cult a căpătat un nou aspect după ce pictura a fost spălată şi restaurată, prin grija autorităţilor locale şi a enoriaşilor din satul Racoviţa. La acest eveniment va lua parte şi ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Vizualizări: 6,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: