Câţi elevi din Gorj au fost admişi la liceele militare

Cincizeci de elevi din judeţul Gorj au susţinut examen de admitere la liceele militare din ţară. Numai 22 dintre ei au fost declaraţi admişi, ultima medie de 7,99 aparţinându-i unui elev de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia. Tânărul a ales Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Alţi 15 elevi din Gorj au optat pentru această instituţie de învăţământ. Teodor Tănase-Nicolescu, de la Şcoala Gimnazială „George Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti, a avut a doua medie de admitere la liceul militar din Craiova - 9,92.

Alţi şase elevi au preferat Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. Adi Gabriel Dumitru Tuţă, de la Liceul Tehnologic Turceni, a avut cea mai mare medie din Gorj, de 9,27.

Elevii care au optat pentru o carieră militară provin de la şcoli din Brăneşti, Turceni, Drăguţeşti, Ţânţăreni, Bumbeşti-Jiu, Târgu Jiu, Turburea, Negomir, Baia de Fier, Stăneşti, Rovinari şi Roşia de Amaradia.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au dat admiterea la liceele militare au fost testaţi mai întâi la probele eliminatorii specifice, după care au susţinut Evaluarea Națională. Din păcate, 28 de elevi din Gorj au fost declaraţi respinşi. Primul sub linie este un tânăr din Peştişani, media de 7,83 fiindu-i insuficientă pentru a prinde un loc în cele cinci colegii militare din ţară.

Galerie foto


Vizualizări: 5,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: