Caută locuri de muncă pentru 6000 de gorjeni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj și-a propus pentru anul acesta să introducă în câmpul muncii 6000 de șomeri din județ. Propunerea urmează să fie supusă aprobării conducerii Agenției Naționale. Directorul Romeo Chiriac crede că va reuși să găsească un job pentru fiecare din cei vizați. ”Prin Planul de Ocupare al AJOFM Gorj urmărim să ocupăm anul acesta, cu sprijinul angajatorilor, 6000 de persoane. Aici intră toți. Și cei care urmează cursuri de formare profesională și se angajează în urma susținerii examenelor de absolvire. Cifra este mare, dar realistă, dacă ținem cont că și anul trecut ne-am îndeplinit planul, am angajat 6342 de gorejeni. Eu sper să nu fie probleme, mai ales că se preconizează că se vor mai înființa locuri de muncă”, a declarat directorul AJOFM Gorj.

La acest moment, în Gorj sunt 5900 de șomeri, din care 2066 sunt indemnizați, adică sprijiniți financiar de stat, iar restul sunt neindemizați. Rata șomajului la finele lunii ianuarie a fost de 4,34%, mai mică decât cea înregistrată la sfârșitului anului 2018, când numărul șomerilor a fost de 5914, cu o rată a șomajului de 4.35%.

Agenția Națională a stabilit și calendarul burselor locurilor de muncă. Bursa Generală a fost programată pentru data de 12 aprilie, iar Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți va avea loc în data de 18 octombrie. La nivel județean, autoritățile responsabile cu ocuparea forței de muncă vor să mai organizeze în 2019 și alte burse mai mici, precum cele pentru persoanele de etnie romă și cele cu dizabilități.

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: