Tragedie! I s-a înecat fetița sub ochi!

Disperare mare pentru o familie din Drăguțești, a cărei fetiță de 10 ani a dispărut duminică după-amiază în apele Jiului. Micuța mersese acolo împreună cu mama sa și cu surioara de 7 ani pentru a se scălda. Mama a scăpat-o însă din ochi pentru o clipă, iar orice căutare ulterioară a acesteia a fost zadarnică. Căutările au continuat însă în zadar și luni, dar degeaba. Duminică, pompierii au găsit în apă o gentuță în care fetița își ținea telefonul mobil. Acesta a fost singurul indiciu descoperit în albia Jiului, însă insuficient pentru a fi găsit și locul în care s-ar putea afla și micuța.

 
 

Elicopterul a fost chemat în premieră la nivel de județ la acest gen de căutare după ce apelul la 112 a fost făcut cu o întârziere de zeci de minute. Mama și fetița mai mică nu au sunat imediat după ajutor ci, după ce au observat dispariția fetei de 10 ani, au mers acasă pentru a-l informa pe tată despre nenorocire. Familia a revenit apoi pe malul Jiului și de abia după alte minute bune a fost cerut ajutor prin numărul unic de urgențe 112. După sosirea pompierilor și polițiștilor la fața locului mama s-a panicat și mai mult, nimeni nereușind să mai comunice cu ea. Doar medicii de pe Ambulanță au reușit să îi acorde un consult, ei stabilind că starea de sănătate este bună, șocul suferit fiind un moment ce putea fi depășit în timp.

La căutări au participat şi voluntari

În sprijinul pompierilor porniți în căutări pe albia Jiului au venit inclusiv luni și salvamontiștii gorjeni, dar și civili și voluntari, unii dintre ei provenind din comuna Runcu, primarul Adi Câmpeanu considerând că nici un efort nu este prea mic din partea oricui într-o astfel de operațiune. Salvamontiștii sosiți la Drăguțești au luat la pas albia Jiului de mai multe ori, dar fără să ajungă la un rezultat concret. „Cursul din zona Primăriei în aval este unul foarte sinuos, cu multe, multe curbe. Sunt mulți copaci căzuți și multe rădăcini. Am intrat peste tot pe unde am considerat noi că putea fi purtat un corp de către curentul apei și unde, eventual, să se fi agățat. Nu este nimic, din păcate”, a spus Darius Bistriceanu, unul dintre salvamontiștii specializați în căutări subacvatice.

În apă a intrat inclusiv viceprimarul Ion Dumitru Popescu, el și alți prieteni de-ai săi sperând că ar putea fi de folos în căutările pompierilor. „Noi de asta am venit aici, să dăm o mână de ajutor. Ne băgăm în Jiu în speranța că ajutăm familia îndurerată. E o durere pentru toată comuna, nu doar pentru familia fetiței. Să sperăm că cu ajutorul lui Dumnezeu o să fie bine totul”, spune, duminică, viceprimarul de la Drăguțești.

Vizualizări: 12,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: