Cazarea studenţilor, afacere pentru agenţiile imobiliare

Începutul anului universitar are semne bune pentru piaţa imobiliară din judeţul Gorj. Asta pentru că tot mai mulţi studenţi care vin să studieze la Târgu Jiu apelează la o agenţie imobiliară pentru a-şi găsi un apartament sau o garsonieră de închiriat. Aşa cum se întâmplă în toate centrele universitare din ţară, pentru a face economii, studenţii se grupează şi împart cheltuielile pentru un apartament. În timp ce locurile din căminele studenţeşti au rămas neocupate, închirierile au început să crească, cazarea studenţilor fiind o afacere de sezon.

Pentru a ieşi mai ieftin la cazare şi pentru a beneficia de condiţii mai bune decât la cămin, tot mai mulţi studenţi apelează în această perioadă la agenţiile imobiliare pentru a închiria apartamente sau garsoniere. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că piaţa imobiliară simte de obicei o revenire în această perioadă. Oamenii vin cu anunţuri de închiriere, iar tinerii se interesează tot mai des de ofertele apărute. Cele mai căutate sunt, aşa cm spun specialiştii în domeniu, apartamentele cu trei sau patru camere, care se închiriază cu 200 de euro sau cu 150 de euro. „Au crescut cu 20% închirierile faţă de perioada iunie-iulie. Se preferă în general apartamentele cu trei sau patru camere pentru că aici pot să stea cât mai mulţi studenţi şi îşi împart cheltuielile. Preţurile sunt între 200 sau 150 euro, iar cei mai mulţi care vin să se intereseze de închirieri sunt studenţii”, spune Ovidiu, agent imobiliar. De asemenea o garsonieră poate ajunge la 100 euro pe lună. Cea mai ieftină zonă este Lotrului.

Locuri neocupate la UCB

În ceea ce priveşte locurile la cămin puse la dispoziţie în acest an de Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu, acestea nu au fost ocupate în totalitate. Deşi numărul acestora nu este deloc mare, de 122, o treime din acestea au rămas neocupate. Reprezentanţii instituţiei spun că în această perioadă se rezolvă contestaţiile apărute, în sensul că unii dintre tineri doresc locuri în alt cămin decât în cel care au fost distribuiţi iniţial. „În principiu numărul de solicitări a rămas ca şi în anul trecut pentru că sunt mulţi care optează pentru închirierea apartamentelor sau a garsonierelor”, menţionează Liviu Neamţu, prorectorul UCB. Locurile de cazare oferite de UCB se află în Căminul Debarcader, în spaţiile de la Drăgoieni şi la căminul de la Liceul Tehnic Nr.2.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: