Cazări ilegale la Internatul Liceului „Traian Vuia“

Mihai Paraschiv şi Eduard Berca, ambii consilieri locali din partea PNL, au sesizat ieri faptul că în internatul unui liceu din Târgu Jiu stau ilegal mai multe persoane care provin din casele de copii din oraş. Mihai Paraschiv susţine că pe etajul lor condiţiile sunt asemenea unui ghetou iar autorităţile locale permit acest lucru deşi există o hotărâre locală din anul 2006 prin care această locaţie să treacă în proprietatea Edilitara SA şi în acest mod să se perceapă taxe de cazare. Cum mizeria este la ea acasă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a retras deja autorizaţia de sănătate. Liberalii gorjeni care au deschis acest subiect extrem de delicat nu au avut însă şi o soluţie pentru tinerii care nu au nici unde să locuiască şi nici unde să muncească pentru a-şi plăti chiria.

Consilierul local, Mihai Paraschiv, a sesizat această problemă după ce mai mulţi părinţi i s-ar fi plâns că elevii care învaţă la această unitate şcolară sunt deranjaţi de persoanele care locuiesc la ultimul etaj. În această locaţie locuiesc tinerii proveniţi din casele de copii care au împlinit vârsta de 18 ani şi nu au o locuinţă a lor. Condiţiile sunt greu de suportat şi trenează de ani de zile însă autorităţile stau cu mâinile în sân. ”În 2006 s-a emis o hotărâre de Consiliu Local prin care etajul trei al internatului Traian Vuia trebuia transmis către folosinţă actualei Edilitara ca aceasta să facă contracte de închiriere pentru persoanele cazate acolo. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. Am făcut o notificare către Edilitara şi am constatat cu stupoare că acel etaj nu este preluat, deci acele persoane locuiesc acolo fără forme legale”, a spus Mihai Paraschiv, consilier local. Din notificarea trimisă către Edilitara rezultă faptul că la acel etaj al căminului locuiesc în prezent 92 de tineri care nu sunt luaţi în evidenţă nicăieri la plata utilităţilor.

Fără autorizaţie sanitară

Şi directorul Liceului „Traian Vuia“ se plânge într-o adresă trimisă primăriei de deranjul provocat de acele persoane. ”Acest lucru ne afectează pentru că avem în incinta respectivă biblioteca şcolii, cabinet psihologic, ateliere de industrie uşoară, săli de meditaţie, lectură precum şi elevii noştri cazaţi”, spune directorul Alina Dănăricu în adresa trimisă primăriei Târgu Jiu. Mizeria şi dezordinea sunt la ele acasă în această locaţie astfel că, în urma unui control, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a cerut imediat retragerea autorizaţiei de sănătate. Motivul retragerii este acela că cele 92 de persoane nu-şi pot asigura curăţenia corespunzătoare în spaţiile comune şi că această situaţie constituie un factor de risc pentru sănătatea colectivităţii şcolare. ”Am retras autorizaţia şi am convenit cu primăria să mute aceşti tineri într-o locaţie separată de cea a şcolii”, a spus Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Dar tinerii au rămas tot acolo pentru că primăria nu are soluţii pentru ei, dar confirmă că nu a preluat acel etaj nici până în ziua de azi. Culmea, Dumitru Curcă, şeful fondului locativ, spune că nu ştie dacă cei de acolo au contracte de închiriere. Spaţiile respective nu au fost preluate efectiv, nu au fost emise repartiţii de către primăria Municipiului Târgu Jiu drept pentru care nu au fost încheiate contracte de închiriere. Menţionăm că nu cunoaştem dacă persoanele cazate în cadrul căminului deţin contracte de plată a utilităţilor întrucât nu se află în administrarea unităţii noastre”, a spus Dumitru Curcă, şef secţie Fond locativ din cadrul Edilitara SA.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: