Cazul mortului ţinut la uşa bisericii, in atenţia Mitropoliei

Cazul preotului care nu a venit să deschidă uşa la biserica unde urma să fie o slujbă de înmormântare a ajuns şi pe masa Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Olteniei Irineu, care, pentru mai multe zile, începând de azi, se va afla la Mănăstirea Tismana.

Mitropolitul Olteniei se va deplasa şi în zona Motru, iar în perioada în care va sta la Tismana şi-a manifestat interesul pentru a discuta cu cei doi preoţi implicaţi în incidentul de marţi după-amiază.

Protopopul Nicolae Tomescu declară că a discutat cu cei doi preoţi şi a aflat că unul dintre ei, care a lipsit de la slujba religioasă, avea şi cheia de acces în biserică. Preotul Ion Bivolaru a trebuit să oficieze, în aceste condiţii, slujba în curtea lăcaşului de cult, sicriul cu persoana decedată fiind pus pe jos, pe iarbă, spre nemulţumirea rudelor.

Protopopul Nicolae Tomescu afirmă că le-a cerut celor doi preoţi să îşi facă fiecare câte o cheie şi să evite astfel de incidente pe viitor, acesta menţionând că preotul care avea până acum cheia are în responsabilitate şi patrimoniul bisericii. Tomescu mai spune că preotul Nicolae Motea, care nu a venit la slujbă, nu ar fi ştiut că trebuie să fie prezent la biserică, nefiind chemat de familia bătrânei decedate. Rude ale familiei susţin însă că preotul Motea este şi el o rudă a defunctei, el participând fără probleme, singur, în urmă cu câteva săptămâni la înhumare soţului femeii decedate acum.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: