Cazul Sorina: Mai multe decizii amânate

CSM a amânat pronunţarea în cazul procuroarei care a preluat brutal fetiţa de 8 ani de la asistentul maternal din Baia de Aramă. Procurorii trebuie să decidă în legătură cu suspendarea din funcţie a procurorului care avea mandat de percheziţie pentru obţinerea de probe şi înscrisuri, nu pentru preluarea copilului. Maria Antoaneta Piţurcă (foto) s-a prezentat la audieri, iar membrii Secţiei pentru procurori în materie disciplinară au amânat pentru joi pronunţarea unei soluţii.
Tot miercuri, Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa în privința cererii procurorului general privind interzicerea părăsirii țării de către Sorina, până la finalizarea procesului prin care se cere revizuirea adopției. Competenţa a fost declinată în favoarea Judecătoriei Slatina, care urmează a stabili un termen de judecată.

Și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, solicitarea procurorului general, Bogdan Licu, privind strămutarea de la Curtea de Apel Craiova a procesului care vizează revizuirea adopţiei Sorinei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea,o târăște pe stradă şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: