Ce a declarat Ciurel la intrarea la DNA

Laurenţiu Ciurel, managerul privat al CE Oltenia, a spus la intrarea în sediul DNA Bucureşti că a fost citat pentru că el este cel care a semnat documentele privind licitaţia. Ciurel a spus că "licitaţia nu a fost influenţată" şi că "nu s-a modificat în niciun fel caietul de sarcini, a fost la fel de la început".

Ciurel este audiat în dosarul în care Gruia Stoica, reprezentantul Grup Feroviar Român, a oferit o şpagă de trei miloane de euro pentru a câştiga licitaţia de transport cărbune organizată de CE Oltenia, în valoare de circa 100 de milioane de euro fără TVA pe trei ani. "Nu ştiu dacă s-au dat aceşti bani sau doar s-a vorbit", a spus Ciurel, precizând că nu ştie despre această poveste mai mult decât a citit în presă.

Potrivit DNA, şpaga urma să fie folosită pentru aflarea preţului cu care CFR Marfă participa la licitaţie, astfel încât GFR să vină cu un preţ mai mic.

Pe de altă parte, una din stenograme arată că GFR nu îndeplinea condiţiile de participare la licitaţie.

Stoica Gruia: E chestia că nu îndeplinesc condiţiile. Ei au acolo în cap că eu nu îndeplinesc condiţiile.

Boştină Doru – Cătălin: Aha.

Stoica Gruia: Bă, e adevărat că nu le îndeplineşte, dar s-ar putea să le îndeplinească. Vezi cum o dai.

Boştină Doru-Cătălin: Am înţeles. Da, da, da.

Stoica Gruia: Iar dacă le îndeplineşte, vreau să ştie. Asta. Din CFR cineva cunoscut merge acolo cu un singur plic, ştim şi noi despre ce este vorba, aşa... controlăm cum trebuie ... trei beţe. FENECHIU şi cu ăştia nu mai...

Boştină Doru-Cătălin: Nu mai sunt în...

Stoica Gruia: Dar cu ăsta vorbeşti: Eşti în stare s-o faci sau nu?

Boştină Doru-Cătălin: Da, domne, direct.

Stoica Gruia: Dar acum află, te rog eu frumos!

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: