Ce a făcut Marcel Romanescu în prima zi la primărie

Marcel Romanescu, noul primar al municipiului Târgu Jiu, şi-a început mandatul într-o zi extrem de aglomerată. Romanescu a fost nevoit să asculte problemele oamenilor încă de la primele ore ale dimineţii, fiind zi cu audienţe, însă nu a lipsit nici şedinţa operativă cu toţi directorii şi şefii de serviciu din primărie.

 Cum aţi început ziua din postura de primar?

Marcel Romanescu: La ora 7.30 am ajuns în birou, am pregătit prima şedinţă operativă cu directorii şi şefii de servicii din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu. A durat cam o oră. A fost prima mea întâlnire cu dânşii, am vrut să le văd problemele, o scurtă prezentare. Am avut apoi o întâlnire cu cei doi viceprimari pentru discuţiile iniţiale, urmează să continuăm aceste discuţii pe perioada următoare. La ora 10.00 am intrat în audienţe şi cred că aşa se vor desfăşura toţi cei trei ani ai mei de mandat. Voi încerca după întâlnirile cu şefii de servicii să am întâlnire cu angajaţii din fiecare direcţie sau serviciu din cadrul primăriei, pentru că aş prefera să fie o relaţie deschisă.

 Rep.: Cum veţi gestiona problema caniculei la Târgu Jiu?

M.R: Chiar cu această problemă am început întâlnirea cu cei doi viceprimari. Funcţionează în acest moment tot acest sistem, mă refer la cişmelele stradale, care să poată să facă respirabil aerul în acele zone. Avem acele centre pentru bătrâni, centre de zi, care sunt amenajate şi amplasate pe raza municipiului şi unde cetăţenii, dacă simt un disconfort, pot să meargă acolo, sunt climatizate şi se asigură apă rece.

 Rep.: Aveţi o viziune cu privire la echipa de fotbal, vreo propunere?

M.R: Este o problemă pe care o pot rezolva doar împreună cu ceilalţi factori decidenţi. Nu mă voi angaja personal într-un anumit proiect decât după discuţii concrete cu preşedintele Consiliului Judeţean şi, sper eu, cu partenerii care pot intra în această direcţie, mă refer la CE Oltenia, la domnul David de la Artego sau alţi investitori. Dacă aş putea identifica la nivel naţional, nu neapărat la Gorj, un investitor privat care să-şi ia angajamentul că vrea să facă fotbal de performanţă sau sport de performanţă, aş fi cel mai încântat primar din Târgu Jiu, pentru că resursele pe care legea mi le permite să le aloc acestui fenomen le-aş duce spre zona de copii, juniori. Chiar dacă voi intra într-un parteneriat, o parte din sumele pe care primăria le va aloca le va duce spre sportul de masă şi spre zona de juniori şi tineret, pentru că mă interesează în primul rând copilul meu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: