Iriza: Visul oricărui parlamentar este să facă „şcoala de securitate”

Senatorul ALDE Gorj, Scarlat Iriza, a declarat, la Radio Infinit, că „visul oricărui deputat sau senator este să facă şcoala de securitate”, explicând că el este o excepție. Iriza a comentat și afirmația colegului său de partid, Dian Popescu, care l-a acuzat că a șantajat partidul la votul pentru moţiunea de cenzură. „Nu e pe creanga lui”, a reacționat parlamentarul.

 Reporter: Dian Popescu spunea că ați şantajat partidul pentru votul de la moţiunea anti-Grindeanu. Cum comentați afirmația?

Scarlat Iriza: Băiatul ăla nu mai e pe creanga lui. Eu am votat cum este mai bine pentru țară și pentru județul Gorj. Păi, dacă nu trecea moțiunea de cenzură, vă dați seama în ce haos era țara? Pentru că PSD nu accepta să fie cineva ministru. Și Grindeanu rămânea cu buza umflată. Nu avea cu cine să facă guvern.

 Rep.: Ați șantajat partidul, așa cum spune Dian Popescu?

S.I.: El are un mare handicap, că a luat cu 2000 de voturi mai puțin decât mine și nu a intrat în Parlament și probabil că moare de necaz. Eu ce să-i facă dacă populația din județul Gorj nu-l agreează? Vă spun o fază din campanie. Am fost la mina Roșiuța și l-au luat ăia cu parii la goană de acolo. Am stat două ore la poarta uzinei de vorbă cu liderii de sindicat și cu muncitorii, până s-au liniștit și i-am convins să mă voteze pe mine, dar nu pe Dian. Spuneau că Dian n-are ce să caute pe acolo, pentru că în patru ani nu a trecut niciodată pe la ei.

 Rep.: Ați negociat ceva pentru dvs.?

S.I.: Sunt vicepreședinte la o comisie importantă din Senat, n-am negociat absolut nimic. Așa am considerat că trebuie să votez și, după cum s-a văzut, am votat foarte bine. Miercuri vom avea guvern.

 Rep.: Dacă Toma Petcu rămâne ministrul Energiei, și Dian Popescu va rămâne consilierul său?

S.I.: E opțiunea domnului Petcu. Nu mă bag eu în ministerul dânsului. Domnul Petcu a văzut ce fel de om sunt. Că sunt un om cu care se poate vorbi, cu care colaborează foarte bine și care se pricepe puțin la minerit și energie. Nu mult, dar de ajuns pentru un senator.

 Rep.: Numirea premierului Mihai Tudose a fost controversată...

S.I.: Știți ceva? Visul oricărui parlamentar, în afară de mine, cum a ajuns în Parlament, e să facă școala de securitate. Majoritatea senatorilor și deputaților au această școală. Au făcut această școală, după care zic: hai să-mi dau și masteratul în informații. Toți, nu e unul, și Grindeanu a fost. De la noi, din Gorj, probabil că aproape toți. Pare-mi-se că și Mihai Weber a făcut școala de apărare, școala de informații... Era o condiție să poți să fi președintele SIE, cum este domnul Mihai Weber.

Vizualizări: 1,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: